Geçen yıl Van'da inci kefallerinin üremek için tatlı sulara akın etmesine tanıklık eden Şahika Ercümen, bu göçü dünyaya tanıtmak için Van Gölü'nde rekor denemesi yapmaya karar vermişti. Van Gölü'nün rakımının yüksek olması nedeniyle yoğun bir hazırlık dönemi geçiren Ercümen, 15 gün önce Van'da kampa girdi. Akdamar Adası'nın kuzey doğusunda bulunan açıklıkta yapılan dalışta, dünya serbest dalış rekortmeni Ercümen 61 metre derinliğe inerek 55 metre olan dünya göl dalış rekorunun yanı sıra 60 metre olan dünya deniz dalış rekorunu da kırdı.


""

Dünya Su Altı Dalma Federasyonu'ndan (CMAS) Hırvat ve İspanyol iki hakemin yanı sıra Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu'ndan hakemlerin kontrolünde yapılan rekor denemesinin gerçekleşmesi Ercümen'in ekibi tarafından büyük sevinçe karşılandı. Alkış ve çığlıklarla rekoru kutlayan dalış ekibi, mayolarını giyerek Ercümen'le birlikte Van Gölü'nde zafer yüzüşü yaptı. Ercümen ve ekibi, Van Gölü'nden çıkardıkları Türk bayrağını Van'da bulunan ve rekor denemesini izlemek için Akdamar Adası'na gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e hediye etti. Bakan Şahin de Ercümen ve ekibini kutladı.


Rekoru gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Ercümen, "Rekorun gelmesinde özellikle Van Valiliğinin çok büyük destekleri oldu. Onlara ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ederim. Başarılı olduğum için çok mutluyum. Herkese teşekkür ederim" dedi.

""

Editör: Wan Haber