Spor Toto 3. Ligde mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, bu sezon attığı adımlarla bir üst lige çıkmayı hedefliyor. Takım bir üst lige çıkmanın hesaplarını yaparken, taraftarlar ise şampiyonluğa kenetlenmiş durumda. Taraftarların ve futbol sevenlerin bu sezon en büyük sıkıntısı stat'dın yetersizliği. 2011 depreminde ağır hasar alan Van Atatürk Şehir Stadı geçen yıllara rağmen halen yapılmış değil.

Geçen sezon yakaladığı başarılı bir süreçte taraftar sayısını katlayan Van Büyükşehir Belediyespor, birçok maçını ful taraftara oynadı. Bu sezon şampiyonluk hesapları yapan ve ona göre kadro kuran takımın, taraftar sayısının daha çok olacağı ve bu kadar taraftarın nereye sığacağı soruları sorulmaya başlandı.

Şu anki haliyle yetersiz olan stat için, kimileri kapalı tribünler yıktırılıp yerine portatif tribünler yapılsın derken, kimileri ise kuzey tarafta olan kalenin arkası açık portatif tribünlerle birleştirilerek yeniden düzenlensin diyor.

Spor Toto 3. Ligde ilk karşılaşmalar 26-27 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Herkesin merak ettiği bu tarihe kadar stat için ne tür tedbirler alınacağı ve nasıl bir çözüm bulunacağıdır. Bu sorunun maçlar başlamadan çözülmesinin gerekli olduğunu dile getiren taraftarlar, geçen sezon Play Off şansı yakalayan takımımız ful tribünlere oynadı. Bu sezon şampiyonluk var. Taraftar sayımız katlanarak büyüyecektir. Görünen o ki taraftar kesinlikle mevcut stada sığmayacaktır diyen taraftarlar, Bu sorunun sezon başlamadan çözülmesi, her açıdan önemli olacağını dile getirdiler.

2017-2018 Futbol sezonu 26-27 Ağustos tarihlerinde başlayacak.  Kendi tesislerinde ilk etap çalışmalarına başlayan Van Büyükşehir Belediyespor, yaklaşık 10 gün sonra 2. Etap çalışmaları için Erzurum'a hareket edecek. (Kaynak:Bölgegazetesi: Salih Deniz)

Editör: Wan Haber