Sezona yaklaşık olarak 15 futbolcu transfer ederek başlayan Van Büyükşehir Belediyespor ilk maçında lige 1 puanla başladı. Van Büyükşehir Belediyespor’un golü 30. dakikada Serkan Silan’dan gelirken, Manavgatspor’un golü ise 35’inci dakikada Ahmet Sarı’dan geldi.

Evrenseki Stadyumunda saat 16.30’da başlayan karşılaşmayı Davut Dakul Çelik, Uğur Önay, Kemal Bakırcı ve Ersan Şen hakem dörtlüsü yönetti.

Van Büyükşehir Belediyespor Namık Altunsoy teknik sorumluluğunda sahaya: Okan Karabulut, Metgül Çapoğlu, Gürol Karataş, İsmail Türkaslan, Deniz Durmuş, Ali Kurt, Ali İhsan Özkanca, Akın Açık, Medeni Bingöl, Berkay Yüksel ve Serkan Silan onbiri ile çıktı.

Manavgatspor ise Kemal Atalay teknik sorumluluğunda sahaya; İsmail Çetin, Fikret Sevilgen, Şerif Doğan, Hakkı Helvacı, Burak Özcan, Deniz Keskin, Ahmet Sarı, Anıl Yıldırım, Feyyaz Belen, Halil Sağdaş ve Kemal Bolat onbiri ile çıktı.

Maça hızlı ve etkili başlayan Van Büyükşehir Belediyesi rakip kalede sık sık gol pozisyonlarına girdi.

30. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Van Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu rakip futbolcu tarafından cezaalanı içinde düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Serkan Silan topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Kalesinde golü gördüksen sonra rakip kalede ataklarını sıklaştıran Manavgatspor rakip kalede beraberlik golünü aradı. 35. dakikada gelişen Manavgatspor atağında topla buluşan Ahmet Sarı fileleri havalandırarak takımının beraberlik gölünü kaydetmeyi başardı.

3-791.jpg

İlk yarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca iki takımda soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gitti.

Manavgatspor ikinci yarıya hızlı ve etkili başladı. Manavgatsporlu futbolcular yakaladıkları birçok net pozisyondan faydalanamadı.

55. dakikada gelişen Manavgatspor atağında top direkten oyun alanına geri döndü.

62. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali Kurt’un şutu farklı şekilde auta çıktı.

65. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali Kurt yerini Furkan Dumlu’ya bıraktı.

72. dakikada Manavgatspor ikinci golü buldu. Fakat hakem ofsayt gerekçesi ile gölü geçersiz saydı.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca iki takımda puanları paylaştı.

4-571.jpg

Editör: Wan Haber