Van Büyükşehir Belediyespor, Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da yeni seçilenlerle yönetim güçlendirildi.

Prestij Gazetesi'nden Fazıl Erüş imzalı habere göre Spor Toto 3’ncü Lig 3’ncü Grup’ta mücadele eden Karakobralar, Van Büyükşehir Belediyespor Tesislerinde, Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediyespor Tesislerinde yapılan Olağanüstü Genel Kurula Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Edremit Belediyesi Eş Başkanları Abdülkerim Sayan, Sevil Rojbin Çetin, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit, TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün ile kulüp yöneticileri ve üyeler katıldı.

Verilen bir önerge ile Divan Başkanlığı’nı Selim Bozyiğit’in yaptığı genel kurul bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediyespor eski Kulüp Eş Başkanı Mahmut Pala, önemli açıklamalarda bulundu.

galeri.PNG

“SPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİLDİR”

Spor’un sadece futboldan ibaret olmadığını belirten Pala, “Göreve geldiğimiz günden beri büyük uğraşlar verdik. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını göstermek için çeşitli alanlarda çalışmalar yürüttük. Sporun mahiyetine uygun bir şekilde spor okulları oluşturduk. Sadece bununla da yetinmedik. Üniversiteye hazırlık kursu açarak 100 öğrenciden toplam 48 öğrenciyi özellikle beden eğitimi gibi bölümlere yerleştirdik. Yönetimimiz döneminde ilk kez kadın futbol takımı oluşturuldu. Alt yapılarda en büyük eksiğimiz tesis ve spor komplekslerimizin olmayışıdır. Önümüzdeki süreçlerde Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İlçe Belediyeleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü bu konuda çalışmalar yürütmesi gerekmektedir. Alt yapı tesisleri geleceğe yatırımdır. Bu amaçla tesislerin çoğalması daha kaliteli futbolcuların yetişmesini sağlayacaktır. Bugün Türkiye sporunun içinde bulunduğu kaos alt yapıya yapılan yatırımların az olmasından kaynaklanmaktadır. Bu anlamda ülke dışından mevcut futbolcuları transfer ederek günü kurtarma anlayışı ile ülke sporu yönetilmeye çalışılıyor.”dedi.

“EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI”

2013-2014 sezonunda hedeflerine ulaşamadıklarını ifade eden Pala, “2013-2014 sezonunda hedefimiz takımımızı ligde tutmaktı. Yine aynı sezon önemli mesafeler kat ettik. Devre arası çıtayı yükseltme adına takıma takviye yaptık. Bunun yanı sıra bazı futbolcular ile yollarımızı ayırdık. Teknik sorumlusuyla yaşadığımız bazı sıkıntılardan ve teknik sorumlusunun ben merkeziyetçi davranmasından dolayı yollarımızı ayırdık. Takıma çok şey katacağını düşündüğümüz bir hoca ile anlaştık. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hedefimize göre takım başarılı olmadı. Bunun da birçok nedeni var. Sonuçta 2013-2014 sezonunda kümeye düşme potasının bir üstünde sezonu kapattık.”diye belirtti.

“TAKIMIN KÖTÜ GİDİŞATI DEVAM EDİYOR”

2014-2015 sezonunu da değerlendiren Başkan Pala, “2014-2015 sezonunun başında kampı erken başlatarak hedef büyüttük. Hedefimiz 2. Lige çıkmaktı. Birçok futbolcuyu bu hedefler çerçevesinde transfer ettik. Bu şekilde sezona başladık. Van Büyükşehir logosuna yakışır bir şekilde lige başlamak istiyorduk. Fakat bu ilk üç hafta içerisinde gerçekleşmedi. Bu nedenle teknik sorumlusu ile yolları ayırdık. Bizi daha iyi yere getireceğini düşündüğümüz teknik sorumlusu ile anlaştık. Buna rağmen takımın kötü gidişatı devam ediyor.”ifadelerini kullandı.

“YÜK SADECE VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE”

Başkan Pala son olarak şunları kaydetti:

“Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü gençliğimizin geleceğidir. Bu felsefe ile hareket etmeliyiz. Bu nedenle Van’daki bütün yetkili kurumlar elini taşın altına koymalıdır. Şimdiye kadar ise sadece Van Büyükşehir Belediyesi hem maddi hem manevi katkı sunmuştur. Sportif faaliyetleri sadece belediyeler değil aynı zamanda iş adamları da katkı sağlamalıdır. En kötü koşullarda bile takımımızı yalnız bırakmayan belediyemize ve taraftarlarımıza teşekkür ederim. Yeni yönetiminde hayırlı olmasını diliyorum.”

Pala’nın konuşmasının ardından genel kurulda faaliyet, denetim raporları ayrı, ayrı okunarak oylandı. Daha sonra Divana verilen bir önerge ile kulüp yönetiminin 11 kişi yerine 15 kişiden asil ve yedek olarak, gerek duyulduğu zamanda tek rakamlı sayı olarak çoğaltılması ve azaltılması gibi öneriler yönetim kurulu ve delegasyon tarafından kabul edildi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde Yönetim Kurulu'na Ayşan Harmancı, Mehmet Muhsin Bayram, Yasin Can, Suat Türk, Eşref Ukay, Yavuz Oruç, Metin Doğrul, Ahmet Arslan, Beritan Tayan, Leyla Atsak, Selman Toprak, Mehmet Kurt, M. Asim Askar, Mahmut Pala ve Gökhan Suylu seçildi.

Yönetim Kurulu üyeleri hafta içinde gerçekleştirecekleri toplantının ardından Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp eş başkanlarını kamuoyu ile paylaşacak.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber