2017-2018 Futbol sezonun da hedefi şampiyonluk olan Van Büyükşehir Belediyespor, transferde attığı adımlar, hem Van spor kamuoyu hem de gruptaki takımlar tarafından dikkat çekti.

Bir çok takımın kadrosuna dahil etmek istediği futbolcuları kendi kadrosuna dahil etmeyi başaran kırmızı siyahlı ekip, hedefine varmak için transfer çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.

Van Büyükşehir Belediyespor, yeni sezon için kendi tesislerinde toplanarak çalışmalarına başlamış durumda. Taraftarlarında idmanlarda yalnız bırakmadığı kırmızı siyahlı ekip, kendi tesislerinde yapacağı idmanları tamamladıktan sonra, 2. Etap için Erzurum'a hareket edecek.

Erzurum'da yapılacak 2. Etap hazırlıklarında hem takımdaki uyum sorunu giderilecek, hem de eksiklikler yapılacak hazırlık maçlarıyla tespit edilerek gerekli çalışmalar yapılacak.

İşte Van Büyükşehir Belediyespor'un transferleri

Erdoğan Yılmaz, Teknik Direktör: Van Büyükşehir Belediyespor ilk olarak teknik direktör Erdoğan Yılmaz'la anlaştı. Erdoğan Yılmaz, Adanaspor, Çaykur Rizespor, Offspor, Eskişehir, Kahramanmaraşspor, Kasımpaşaspor ve Karbükspor ve Eyüpspor'da görev yaptı.

Fahrettin Bıyıklı: Trabzon Akçaabatlı 1988 doğumlu, 1.85 boyunda, her 2 ayağını da mükemmel kullanan bir stoper. Geçen sezon 35 maçta forma giyen Bıyıklı, 2 de gol atmış. Bıyıklı, Trabzon AŞ, Pazarspor, 1461 Trabzonspor,Kahramanmaraş ve Diyarbekir takımlarında forma giydi.

Onur Bilgin: 1985 Trabzon doğumlu olan Bilgin, birçok takımda forma giydi. Trabzon, Sürmene, Ordu, Kayseri Erciyes, Fethiye, Pazar,1461 Trabzon ve Diyarbekirspor takımlarında forma giyen Bilgin, Van Büyükşehir Belediyespor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Tahir Kurtuluş: 1993 doğumlu olup, Çorum Belediyespor'dan alındı. Birçok takımda forma giyen Kurtuluş, Türkiye kupasında 6, TFF 2. Ligde 9 ve TFF 3. Ligde ise 112 maç oynamış, Kurtuluş, Anadolu Üsküdarspor, Elazığspor, Kemerspor, Silivrispor, Pazar ve Çorum Belediyespor takımlarında forma giydi.

Muhammed Serdar Yazıcı: Eskişehirspor'dan bir yıllığına kiralandı. Stoper Yazıcı, 1,85 boyunda 1994 doğumlu, Eskişehirspor, Bozüyükspor, Kızılcabölükspor,Diyarbekirspor ve Karacabey Birlikspor takımlarında forma giydi.

Haydar Deniz:  orta saha oyuncusu, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Etimesgutspor'dan kiralık olarak geldi. Yazıcı, 1995 Doğumlu Deniz, Gençlerbirliği, Hacettepe ve Etimesgutspor takımlarında oynadı. 4 Kez de milli formayı giydi.

Ali Kuleli: sağ kanat oyuncusu, Konya Anadolu Selçukluspor'dan 1 yıllığına imza atıldı. 1986 doğumlu olan Kuleli, Buğzaşspor,Tokatspor,Samsunspor, Alanyaspor, Bandırmaspor,Keçiörenspor ve Konya Anadolu Selçuklu takımlarında forma giydi.

Zafer Özden: Nazilli Belediyespor'da forma giyen ve takım kaptanı orta saha oyuncusu. 2 Yıllığına anlaşan Özden, Göztepe, Altınordu, Turgutlu, Kahramanmaraş, Samsun ve Nazilli Belediyespor formalarını giydi.

Mutlu İlengöz: Kocaeli Birlikspor'dan alındı. Tecrübeli sol kanat oyuncusu, Medipol Başakşehir, Çorum Belediyespor, Şanlı Urfa, Alanyaspor, Tokat ve Nazilli takımlarında forma giydi. İlengöz Van Büyükşehir Belediyespor'la 1 yıllığına anlaştı.

Zekeriya Çakırca: Van Büyükşehir Belediyespor'la 1 yıllığına kiralık anlaştı. Geçen sezon TFF 3. Lig karmasına seçilen sol kanat oyuncu Çakırca, Konya Anadolu Selçukluspor'da yetişti. Geçen sezon Kemerspor'da forma giydi.

Mehmet Fuat Gölbaşı: geçen sezon Etimesgutspor formasıyla 2. Ligde 13 gol atan, forvet Mehmet Fuat Gölbaşı 1 yıl opsiyonlu olmak üzere Van Büyükşehir Belediyespor'la  3 yıllığına anlaştı. Gölbaşı, Hatayspor, Tokatspor, Kahramanmaraşspor ve Nazilli Belediyespor formalarını giydi.

Ömer Çetinbaş: Forvet sıkıntısı yaşamak istemeyen Van Büyükşehir Belediyespor bir forvet oyuncusunu daha renklerine bağladı. 20 Yaşındaki Çetinbaş, Boluspor alt yapısında yetişti. Erzincanspor ve Gölcükspor'da forma giydi.

Emrah Tacir:  Daha önce Van Büyükşehir Belediyespor formasını giyen Tacir, İstanbulspor'a transfer olmuştu. 2 Sezon İstanbulspor forması giyen Emrah Tacir, yeniden 1 yılığına kırmızı siyahlı ekiple anlaştı.

Melik Yeğin: Forvet ve kanat oyuncusu Yeğin, Nazilli Belediyespor'dan transfer edildi. Yeğin sırasıyla,Balçovaspor, Manisaspor ve Bayrampaşaspor takımlarında forma giydi.

Emre Toptan: Manavgatspor'da sol bek oynadı, TFF tarafından 3. Lig karmasına seçildi. Van Büyükşehir Belediyespor'a 2 yıllığına imza attı.

Van Büyükşehir Belediyespor iç transferde ise; Gürol Karataş, Ali Kurt, Serkan Tunar'la devam kararı aldı.Bunun yanında devam eden ve alt yapıda başarılı bir çok genç yetenek de kampa dahil edildi.

Önümüzdeki günlerde 2. Etap hazırlıkları için Erzurum'a gidecek olan Van Büyükşehir Belediyespor, burada yapacağı hazırlık maçlarıyla, eksik görülecek noktalara göre transfer çalışmalarına devam edecek.

2017-2018 Futbol sezonu 26.27 Ağustos'ta başlayacak. Van Büyükşehir Belediyespor bu sezon TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele edecek. (Kaynak:Bölgegazetesi - Salih Deniz)

Editör: Wan Haber