Van Büyükşehir Belediyesporun Bolu Abant’taki ikinci kampı devam ediyor. Teknik Direktör Tarık Daşgün yönetiminde sabah saatlerinde yapılan idmanda ağırlıklı olarak taktik ve yan top çalışması yapıldı. 1,5 saat süren antrenmanın sonunda ise, penaltı vuruşları yapıldı. 15 gün sürecek olan kamp boyunca 5 hazırlık maçı daha oynayacak olan takım, kampın ardından Van’a dönecek. Kendi altyapısından 6 futbolcuyu kampa dahil eden kulüp, toplam 27 oyuncuyla kamptaki yerini alıyor. Ankaragücü ve Altayspor’la hazırlık maçı yapan Büyükşehir, ardından Kocaelispor dahil olmak üzere 5 hazırlık maçı daha yapacak.


Kampla ilgili bilgi veren Van Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Metin Kandaş, sezona iyi bir hazırlık yaptıklarını, bu hazırlıklarının ligin başlayacağı tarihe kadar devam edeceğini söyledi. Van’da yaptıkları ilk kamp döneminin ardından Bolu’da ikinci kamp yaptıklarını ve oldukça verimli bir şekilde devam ettiğini söyleyen Kanadaş, amaçlarının Büyükşehir Belediyespor’u bölgenin en iyi takımı haline getirmek olduğunu söyledi. Takımın önümüzdeki yıllarda kendi öz kaynaklarıyla uzun yıllar boyunca söz sahibi yapmak istediklerini ifade eden Kanadaş, bunun en önemli yolunun ise altyapının güçlendirilmesi olduğunu belirtti.

Dış transfere olan bağımlılıkları en aşağıya çekmek istediklerini ifade eden Kandaş, “Bunun ilk adımını da bu yıl içerisinde gerçekleştirdik. Altyapı takımımızdan profesyonel takımımıza 6 oyuncu kattık. Her sezon başında alt takımdan en az üç oyuncuyu A takım kadrosuna katmayı hedefliyoruz. Beklentimiz, takımımızın kendi altyapsından yıllarca faydalanacak bir iskelet oluşturmaktır. Şu an takımımızda 15 oyuncu kendi Van’ın çocuklarıdır. Bu sayıyı daha da yukarıya çekmek ve elit oyuncu kazanmak için tesisleşme ile birlikte altyapı gruplarında görev yapacak antrenörleri tespit etmektir. Bunun yanısıra bölgenin en önemli profesyonel takımı olmamız nedeniyle, bölgemizdeki oyuncuların tek takımı biziz. Kulübümüz çevre illerde amatör oynayan oyuncuların beklentisi haline gelmiştir. Biz de bu beklentiye cevap olmak için önemli çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Büyükşehirspor’un bölgenin önemli profesyonel takımı olma iddiasıyla uzun vadeli çalışmalarıyla yola çıktığını aktaran Kandaş, “Van kentinin, bölgenin ve ülkenin futbol ve diğer branşlarda söz sahibi olacak bir takım haline getirmek istiyoruz. Üst liglerde kendi öz kaynaklarıyla bölgede kaybolan yetenekleri açığa çıkarmak ve tüm liglerde uzun yıllar oynayabilecek oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Bunun için yapılacak önemli şey tesisleşme ve kurumsallaşmadır. Altyapıyı güçlendirmek için çevre il ve ilçelerdeki amatör ve BAL takımlarının altyapılarını da katarak 12-19 yaş aralıklı oyuncalara gönüllü antrenörlük yapacak kişiler belirleyeceğiz. Ayrıca Van’daki okullardan da gönüllü antrenörlerle birlikte yetenekli çocukları bir yıl boyunca izleyeceğiz. İzlediğimiz çocuklardan oynayabilecekleri alt gruplarımıza kazandıracağız. Hedefimiz, profesyonel takımımıza bağlı olarak pilot takım dediğimiz bir BAL ligi takımı ve bir de amatör lig takımını seçerek oyunucalarımızı oralarda oynatma şansı vereceğiz. Böylelikle Büyükşehirspor herkesin kendini içerisinde bulacağı ve kendi takımı olarak göreceği bölgenin en önemli kurumsallaşmış kulubü olmak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber