Şahabettin Özarslaner Tesisleri'nde, teknik direktör Tarık Daşgün, yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana Kırmızı-Siyahlılar tam kadro ile çıkarken, antrenman düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından kondisyon ağırlıklı çalışmalar ile sona erdi.
 

Daşgün; ‘‘Zor bir maç bizi bekliyor’’
B.Belediyespor Teknik Direktörü Tarık Daşgün, antrenman öncesinde yaptığı açıklamada Ankara Demirspor karşısında talihsiz bir mağlubiyet aldıklarını, şu dönemde taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Erzurum Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının zor olacağını ifade eden Daşgün,“Her maç zor. Erzurum B.Belediyespor karşılaşması da bunlardan bir tanesi. Geçen hafta talihsiz bir mağlubiyetten sonra şimdi önümüzde bir Erzurum maçı var. Eğer yolumuza devam edeceksek, fazla dramatize etmemiz gerekiyor. Maça hazırlanıyoruz. Rakibimiz iyi bir takım. Zor bir maç bizi bekliyor. Bizim de içeride puan kaybına tahammülümüz yok. İyi hazırlanıyoruz. Taraftarımıza da bir mesaj vermek istiyorum. Bu takım bugüne kadar bir duruş gösterdi. Bunu da yine yapacak. Arada böyle zaman zaman kötü maçları, kötü performanslar olabilir. Burada takımımızı çok acımasız eleştirmek yerine, destek ve moral verirsek daha iyi olur. O zaman biz bu takımı daha çabuk daha kolay motive ederek hedefe taşırız. Bizim takım olarak moral ve desteğe ihtiyacımız var. Bunu hem sosyal medyada hem stadyumda hem de maçta görmek istiyoruz. Bunu yanımızda gördüğümüz zaman çok daha arzulu olacağımız kesin. Van halkını temsil ediyoruz. Bundan sonrada böyle olacak" dedi.
 

Futbolcular Galibiyete Kilitlendi
Van Büyükşehir Belediyespor’un başarılı futbolcuları serdar Karaduman ve Muammer, Ankara Demirspor karşılaşmasında alınan mağlubiyet ile avantaj kaybettiklerini, fakat Erzurum Büyükşehir Belediyespor karşısında galip gelerek mağlubiyeti telafi edeceklerini söyledi.
 

Karaduman : "Yolumuza Emin Adımlarla Devam Etmek İstiyoruz”
ligin ikinci devresinde takıma dâhil olan ve attığı kritik gollerle takıma can veren başarılı golcü Serdar Karaduman, geçen hafta deplasmanda Ankara Demirspor karşısında çok önemli bir avantaj kaybettiklerini belirterek, "Ama çok şey kaybettiğimizi ben kesinlikle düşünmüyorum. Bu hafta bizim için çok önemli. Kendi evimizde seyircimiz önünde oynuyoruz. Elimizden gelen mücadelenin en iyisini gösterip alacağımız üç puan ile tekrar bu durumu avantaja çevirmek istiyoruz. Rakiplerimizin de çok zor maçları var. Bizim için her hafta her maç final bunu her hafta yaşıyoruz. İnşallah Erzurum karşısında üç puan alıp, yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz” dedi.
 

Muammer: “Kazanacağız”
Takıma ligin ikinci devresinde dâhil olan ve savunmanın tecrübeli isimlerinden Muammer Erdoğdu, ise Erzurum maçında tekrar ayağa kalkacaklarını vurgulayarak, "Geçen hafta hiç istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Çok iyi bir oyun ortaya koyduğumuz maçta oyunun sonucunda hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık.  Önümüzde çok önemli maçlarımız var. Erzurum maçıyla iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Takıma ikinci devre katıldım ve hedefi olan bir kulüp geldiğimden beri çok kritik maçları, çok iyi zamanlarda kazandık. Bu haftaki maçımızda çok önemli Tabi bu hafta taraftarımız ile ilk buluşmamız olacak taraftarımızın desteği ile Erzurum maçında tekrar ayağa kalkacağız. Taraftarımız bize sahip çıksın, biz burada onlar için varız ve bu haftaki maçı hep beraber kazanırız” dedi.
 

"TARAFTARIMIZI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ"
Van Büyükşehir Belediyespor ligde Cumartesi günü tarihi bir maça çıkacak. Play-off’a kalma adına hayati önem taşıyan Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde kulüp başkanı M.Muhsin Bayram, takımın en büyük gücü olan taraftara seslendi.

Cumartesi kendi saha ve seyircisi önünde ağırlayacakları Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde Kulüp Başkanı M.Muhsin Bayram; ‘‘Saha kapatma cezamız nedeniyle yaklaşık 4 hafta sonra taraftarımız önünde kritik bir maça çıkacağız. Seyirci ve saha avantajını çok iyi kullanıp  şartlar ne olursa olsun kazanmamız gereken bir 90 dakika oynayacağız. Taraftarımızdan destek bekliyoruz’’ dedi. Cumartesi günü bizim hayati önem taşıyan Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçı olduğunu ifade eden kulüp Başkanı Bayram,  ‘‘Üç puan alacağımıza inanıyoruz takımımız Teknik Heyetimiz taraftarımız hepimiz bu Maçın öneminin Bilincindeyiz. Taraftarlarımızdan tek isteğimiz her zaman olduğu gibi tribünleri tamamen doldurarak takımın yanında olmalarını istiyoruz’’.dedi.

Editör: Wan Haber