Çekilen kuralarla ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı M. Muhsin Bayram, yeni grupta 16 takımın olduğunu ve sadece 3 takımın geçen yıl ki gruplarında yer aldığını belirtti. Bu sezon kimlerin olduğunun kendileri için pek öneminin olmadığını ifade eden Bayram, “Bu futboldur, grubumuzda kimlerin olduğunu gözümüzde büyütmüyoruz. Bu takım olmazsa bir başka takım olacak. Onun için karşımızdaki takımları bilmek, iyi analiz etmek tabi ki amacımızdır. Ama bizim odaklandığımız nokta bu yıl kim gelirse gelsin bir üst lige çıkmaktır. İnşallah bunu da başaracağız. Şehrimize yakışan bir takımın olmasını çok arzuluyor ve istiyoruz. Her ne kadar başkan olsam da bunu tüm samimiyetim ile söylüyorum, bir taraftar olarak bunu yürekten istiyorum” dedi.


Son zamanlarda kadrodan gönderilen Vanlı futbolcularla da ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Muhsin Bayram, “İyi olan futbolcu dünyanın ve Türkiye’nin neresinde olursa olsun getiriyoruz. Bugün üst lige çıkmak istiyorsak bazı şeyleri uygulamak zorundayız. Takımda hala birçok Vanlı var. Takım, gönderilen iki Vanlıdan ibaret değil. Ben bugün İzmirliyi de göndermişim, Kayseriliyi de göndermişim. Bunlar neden konuşulmuyor. Oynamıyorlar, performansları düşük, ne diye takımda tutulmalarını bekleyeceğiz. Madem bu takımı seviyorlarsa sahip çıksınlar. Murat Yıldırım’ın yaşı geçmiş, gel altyapıda hoca ol diyoruz istemiyor, Van’a, Van futboluna sahip çıkmak bu mudur. Ben bu konulardan gerçekten çok ciddi şekilde rahatsız oldum. Hiçbir şekilde geri adım atmıyoruz. Çünkü alınan karar takım içindir. Biz takımın menfaatlerini korumak zorundayız” diye konuştu.


3. Lig 3.Grup'da şu takımlar yer aldı; Batman Petrol Spor A.Ş., Bayburt Grup Özel İdare, Bergama Belediyespor, Beylerbeyispor, Çatalca Spor, Çine Madranspor, Çorum Belediyespor, Dardanel A.Ş., Darıca Gençlerbirliği, Dersim Spor, Erzincan Refahiyespor, Gölcükspor, Kastamonuspor 1966, Körfez İskenderun Spor, Manavgatspor,Niğde Belediyespor, Sandıkspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Van Büyükşehir Belediyespor.

Editör: Wan Haber