Lige çok kötü bir başlangıç yapan Van Büyükşehir Belediyespor'un, mağlubiyet serisi sürüyor. Hafta içi kendi evinde oynadığı erteleme maçında Ankara Demirspor’u 1-0 yenen Van Büyükşehir Belediyespor beklediği çıkışı yakalayamadı. Kendi sahasında konuk ettiği Balçova Yaşamspor’a 1-0 yenilen Van Büyükşehir Belediyespor aldığı puanları da dağıtmaya devam ediyor.

Van Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Van Büyükşehir Belediyespor; Serkan Tunar, Yakup Demir, Semih Oğuz, Furkam Işıkdemir, Emrah Tacir, Murat Kurnaz, Sercan Özdem, İrfan İldiz, Salih Tunar, Murat Berge ve Baran Basut ilk 11’i ile çıkarken,

Konuk takım Balçova Yaşamspor ise oyuna, Ogün Çelebi, Murat İrişli, Ömer Esenkaya, Ömer Serbest, Aykut Karaman, Altan Aksoy, Emre Doğan, Oğuzhan Yıldırım, İskender Sahat, Battal Demirbilek ve Melik Yeğin ilk 11’i ile başladı.

TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor evinde konuk ettiği Balçova Yaşamspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Maça hızlı başlayan taraf Karakobralardı. Karakobralar, ilk yarı da yakaladığı 3 net pozisyondan faydalanamadı. İlk yarıda aradığı golü bir türlü bulamayan Karakobralar, soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

Maçın ikinci yarısı ise konuk takımın etkili oyunu ile başladı. Bu oyun karşısında bir türlü toparlanamayan Van Büyükşehir Belediyespor dakika 63’de Oğuzhan Yıldırım’ın golü ile 1-0 yenik duruma düştü. Bu golden sonra yine iyi oynayan ekip Karakobralardı. Karakobralar yine yakaladığı iki net pozisyonu golü çeviremedi. Karşılaşmanın ilk yarısında da bulduğu birçok ataktan faydalanamayan Karakobralar, ikinci yarıda da  rakip takımın katı savunmasını aşamadı. Maç neredeyse 90 dakika savunma yapan Balçova Yaşamspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile bitti.

Haber: Fazıl Erüş - Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber