Haber: Rıdvan Can

Van 2.Amatör küme takımlarından Gevaşspor ile Birlik Gençlik ve Spor Kulübü futbol takımları hazırlık maçında karşı karşıya geldiler. Yeni kurulan ve bir haftalık çalışmanın ardından Gevaşspor ile çıktığı ilk hazırlık maçında Gevaşspor'u mağlup etmeyi başardı.

Gevaş stadında karşı karşıya gelen iki takımın maçını Gevaşspor kulüp yöneticilerinin olmadığı karşılaşmayı Birlik Gençlik ve Spor Kulübü yöneticilerinden Van Belediyespor'un Kulüp Başkanı aynı zamanda Van Birlik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Birol Yiğit, Başkan Yardımcısı Eren Çakır, Genel Kaptan Enver Azbay, Genel Sekreter Cihat Demir, Kulüp Müdürü Tanju Öntürk’ün yanı sıra TFF Van Bölge temsilcisi Vedat Bingöl, Van ASKF temsilcisi Ramazan Kıvanç, izledi.


“Şampiyonluk mücadelesi vereceğiz”
Gazetemize açıklamalarda bulunan Birlikspor Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Bengin Çakay, Yeni futbol sezona güçlü ve kaliteli bir kadro kurduk kulübümüzde forma giyecek futbolcu kardeşlerimiz daha önce oynadıkları takımlarda kendilerini ispatlamış kardeşlerimizdir. Yeni bir takımız ilk hazırlık maçında hem futbolcularımızın performansını hem de eksiklerimizi gördük. Hedefimiz Van İkinci Amatör Kümede şampiyonluk” dedi.

 “Van’a ve Van futboluna hayırlı olsun”
Birlik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Birol Duman, “Van ikinci Amatör Ligde her takımın hedefi şampiyonluk olduğu gibi bizimde hedefimiz elbette şampiyonluk asıl hedefimiz centilmence mücadele etmektir.  Birlik Gençlik ve Spor Kulübü hedefi olan bir kulüp olacaktır. Amatörde ilk yılımız hazırlık çalışmalarımızı ilimizin tecrübeli hocalarından Bengin Çakay, nezaretinde sürdürüyoruz. İki haftalık çalışmalarımızın sonucunu görmek için ilk hazırlık maçımızı Gevaşspor ile oynadık. İlk hazırlık maçında oyuncularımızın oldukça istekli ve hırslı olmaları zorlu lig öncesi bizleri umutlandırdı. Güzel futbolu Gevaşspor maçına yansıtarak güzel bir galibiyet aldık. Birlik Gençlik ve Spor Kulübü Van’a ve Van futboluna hayırlı olsun.” dedi.

 “Ülke futboluna kazandırmak arzusunda ve hedefindeyiz”
Birlik Gençlik ve Spor Kulübü Genel Kaptanı Enver Azbay ise, geleceğin yıldızlarını yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirterek, "Çocuklarımızı bilgisayar başından, kahve köşelerinden ve sokaklardan kurtarmak, sosyal çevre edinmelerini sağlayıp, spor yapan sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Yetiştireceğimiz futbolcularımızı ilk olarak ilimizin tek profesyonel takımı Van Büyükşehir Belediyespor’a daha sonrada ülke futboluna kazandırmak arzusundayız kulübümüzün futbolumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Wan Haber