Gençlerbirliği Teknik Direktörü Üzülmez, Osmanlıspor karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Osmanlıspor maçının zor olacağını bildiklerini belirten Üzülmez, "Bizim için zor bir maçtı. Başında da söylemiştim iyi bir takıma karşı, dirençli bir takıma karşı oynadığımızı.

Nitekim bizim için zor oldu. Oyuna kötü başladık. Hafta içinde çok konuşmamıza ve çok çalışmamıza rağmen ikinci bölgede kaptırdığımız çok basit toptan dolayı yediğimiz bir golle başladık. Daha sonra o golün şokunu atlatamadan ikinci golü yedik. 20. dakikaya kadar futbolun doğrularını yapmayan, rakibe teslim olan bir görüntü içerisindeydik. 70 dakika gerçekten takımımı tebrik ediyorum. Mücadele etti, dönen topları kazandı, ikili mücadelelerde daha dikkatli oldu. Osmanlıspor’a karşı 2-0’dan 2-2’ye getirmek kolay değil. kazanabilirdik de kaybedebilirdik de ama her şeye rağmen oyuncularımı ortaya koydukları özverili oyunlarından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Hataları en aza indirmemiz gerekiyor"

Basit top kayıplarını en aza indirmeleri gerektiğini ifade eden Üzülmez, Osmanlıspor’un hızlı kontratağa çıkan bir takım olduğunu ve takım olarak basit hatalar yapmamaları gerektiğini kaydederek, "Biz kaybettiğimiz maçlarda dahi oyuncularımın teslim olmadan oyun içinde 90 dakika mücadele etmeleri beni mutlu ediyor. Eksiklerimiz ve yanlışlarımız var ama futbolun içerisinde önemli olan mücadelenizi göstermektir. Kötü başladığımız maçı 2-2’ye getirip 1 puan almak bizleri mutlu ediyor. Ama önümüzdeki haftalarda tabii ki bu hataları en aza indirmemiz gerekiyor daha iyi yerlerde olabilmek için" şeklinde konuştu.

"Belki yarın bir arkadaşımız daha aramıza katılabilir"

Transfer talepleri hakkında konuşan Üzülmez, "Hafta içerisinde Güney Afrika Milli Takımı’ndan bir forvet arkadaşımız katıldı. Uzun lig maratonunda bu tür transferlere ihtiyacımız var. Mücadelenin yüksek olduğu bir lig izliyoruz bu sene. Zor maçlar oynanıyor. Bu lig maratonunda takıma takviye yapılması gerektiğini söylemiştik ve bir arkadaşımız katıldı. Belki yarın bir arkadaşımız daha aramıza katılabilir. Biz Gençlerbirliği’nin başarısı için mücadele veriyoruz. Tabii ki bu transferde dört dörtlük isabet oranı yakalayamıyorsunuz. Şu anda beklentilerimizin altında kalan arkadaşlarımızda var. Ben herkese hakkaniyetli bir şekilde forma dağıtmaya çalışıyorum. Bu takımın içinde koşmadan mücadele etmeden kimsenin yeri garanti değil. Böyle de olması gerekiyor" açıklamalarında bulundu. iHA

Editör: Wan Haber