UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. Tur heyecanı iki karşılaşma ile başladı.
Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur maçları dün gece oynanan iki karşılaşma ile start aldı. İspanyol temsilcisi Valencia kendi sahasın Fransızların güçlü takımı Paris S.G. (PSG) ile karşılaşırken, İskoçların köklü kulübü Celtic ise İtalya'nın Juventus takımını konuk etti.
Valencia, kendi sahasında PSG'ye 2-1 mağlup oldu. Fransa temsilcisi sonuca Arjantinli oyuncular ile gitti. Maça hızlı başlayan PSG, 10. dakikada Lavezzi ile 1-0 öne geçti. 43. dakikada Pastore attığı golle skoru 2-0 getirdi ve takımlar bu sonuçla soyunma odasına gitti. İkinci yarıda etkili oyununu sürdüren PSG, 90. dakikada Adil Rami'nin golüne engel olamadı ve yıldız oyuncusu Zlatan Ibrahimovic, uzatma dakikalarında rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşmadan 2-1 galibiyetle ayrılan PSG, kendi sahasında oynayacağı rövanş maçı için avantaj elde etti.
Gecenin diğer maçında ise Celtic, kendi sahasında Juventus'a 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Juventus, 3. dakikada Alessandro Matri'nin kaydettiği golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda gol bulmak için Juventus kalesine yüklenen Celtic, kalesinde gollere engel olamadı. Juventus, 78. dakikada Claudio Marchisio ve 83. dakikada Mirko Vucinic'in attığı gollerle maçtan 3-0 galibiyetle ayrıldı ve rövanş için önemli bir avantaj yakaladı.
Şampiyonlar Ligi 2. turunda bu akşam iki karşılaşma oynanacak:
21.45 Real Madrid Manchester United
21.45 Shakhtar Donetsk Borussia Dortmund
(MFS-MFS-S)

13.02.2013 00:05:32 TSI

Editör: Wan Haber