FIFA 2022 Dünya Kupası Eleme Grupları'nda oynanacak olan Türkiye-Norveç karşılaşması için geri sayıma geçildi. Türkiye-Norveç maçı hangi gün oynanacak, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak 

Türkiye-Norveç Maçı Ne Zaman?

2022 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmalarında G grubunda oynanacak olan Türkiye-Norveç karşılaşması özellikle gruptaki puan durumu açısından oldukça önemli bir rol oynuyor. A Milli Futbol Takımımızda Teknik Direktör Şenol Güneş ile geçtiğimiz haftalarda yolların ayrılmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu karar ile birlikte Alman teknik adam Stefan Kuntz göreve getirilmişti. Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde ilk karşılaşmasına çıkacak olan A Milli Futbol Takımımız karşılaşmanın hazırlıklarına geçtiğimiz günlerde açıklanan aday kadrosunun belli olmasının ardından başladı. Teknik Direktör Stefan Kuntz'un A Milli Futbol Takımı yönetimindeki ilk karşılaşmasında galibiyet almak için sahaya çıkacağı karşılaşmada  FIFA 2022 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmasında G grubunda Hollanda ve Norveç'in ardından 3. sırada yer alan A Milli Futbol Takımımız karşılaşmada Norveç'i devirerek 3 puan alması halinde Hollanda'nın olası bir puan kaybı yaşaması durumunda grubunda liderlik koltuğuna kadar yükselebilir. A Milli Futbol Takımımız, Norveç karşılaşmasında galibiyet alması halinde G grubunda Norveç'in üstüne çıkacak. Norveç Milli Takım'ında Alexander Sörloth, Joshua King ve Erling Haaland'ın forma giyemeyecek olması karşılaşma açısında oldukça önemli bir hal taşıyor. 

TÜRKİYE-NORVEÇ KARŞILAŞMASI NE ZAMAN OYNANACAK ?

Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmasında G grubunda oynanacak olan Türkiye-Norveç karşılaşması 8 Ekim Cuma günü oynanacak.

TÜRKİYE-NORVEÇ KARŞILAŞMASI SAAT KAÇTA OYNANACAK ?

8 Ekim Cuma günü Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan Türkiye-Norveç karşılaşması saat 21:45'de oynanacak.

TÜRKİYE-NORVEÇ KARŞILAŞMASI HANGİ KANALDA YAYINLACAK ? 

Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşması 8 Ekim Cuma günü saat 21:45'de TRT 1'den yayınlanacak.

TÜRKİYE-NORVEÇ KARŞILAŞMASININ HAKEMİ KİM OLACAK ?

Türkiye-Norveç karşılaşmasının hakemi Alman Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych olarak açıklandı.

TÜRKİYE-NORVEÇ KARŞILAŞMASININ MUHTEMEL İLK 11'LERİ

Türkiye : Altay Bayındır, Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, Ozan Tufan, Berat Özdemir, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz.

Norveç : Nyland, Pedersen, Olsen, Ajer, Meling, Odegaard, Berg, Thorstvedt, Elyounoussi, Hauge, Kamara.

TÜRKİYE-NORVEÇ ARASINDAKİ SON 9 KARŞILAŞMA ?

Türkiye ve Norveç arasında oynanan son 9 karşılaşmaya baktığımızda A Milli Futbol Takımımızın 5 karşılaşmada galip gelerek üstünlük sağlamış olduğunu görmekteyiz. Milli Takımımızın kazandığı 5 karşılaşmanın dışında 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlanırken 2 karşılaşmada ise Norveç sahadan galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. 

kaynak:bölge gündem

Editör: Wan Haber