Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi için 183 delege, toplam 7 sandıkta oy kullandı.

Genel kurula tek aday olarak giren Nihat Özdemir, oyların 179'unu alarak federasyon başkanlığına seçildi, 5 oy ise geçersiz sayıldı.

İşte yeni TFF Başkanı Nihat Özdemir'in seçim sonrası ilk mesajları...

"TFF kolay bir yer değil. Bunun farkındayım ama Türk futbolunu yukarıya taşımak benim en büyük mükafatım olacaktır. Hayatım boyunca iyi takımlar kurmaya, takım oyuncusu olmaya çalıştım. İletişimin gücüne inandım. Telefonum herkese açıktı. Kısır tartışmaları bırakıp hedefe odaklanmalıyız. Hem ekonomi, hem nüfus olarak büyük bir ülkeyiz ama maalesef enerjimizin çoğunu israf etmekteyiz."

ANA HEDEF EURO2020...

"Ana hedeflerimizden biri EURO 2020'ye katılabilmek için ne gerekiyorsa o desteği vermeye hazırız. Kurullara atamalar için çalışmalara başlayacağız. Yeni sezon hazırlığını yapacağız. Fransa ve İzlanda ile 2 önemli maçımız var. 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmak için elimizden geleni yapacağız."

YABANCI SAYISI SÖZLERİ...

"Yabancı sayısı konusunda çalışmalarımız olacak. Türk Futbolu için en iyi çözümü bulmaya çalışacağız."

MHK'YE YENİ ATAMA

"MHK ve diğer kurullara atamalar için çalışmalara başlayacağız. Yeni sezon hazırlığını yapacağız."

"RIDVAN DİLMEN'E TEKLİF YAPTIK"

"Rıdvan Dilmen'le konuştuk ve yönetim kurulunda bulunması konusunda ricade bulunduk fakat kendisi 'sağlık sorunları' nedeniyle kabul edemeyeceğini bize bildirdi. Şartları zor olmasına rağmen Selim Soydan beni kırmayarak görevi kabul etti. Hamit Altıntop da bizi kırmadan görevi kabul etti."

Nihat Özdemir'in yönetim kurulu  listesi şu isimlerden oluştu:

Asıl üyeler: Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, Erdal Bahçıvan, Erhan Kamışlı, Yılmaz Büyükaydın, Ali Düşmez, Mustafa Çağlar, İsmail Erdem, Mustafa Hacıkerimoğlu, Nuri Akın, Eşref Selim Soydan, Hasan Yıldırım Akıncıoğlu, Onur Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop

Yedek üyeler: Mete Düren, Ensar Saral, Şahin Kartal, İbrahim Şahinkaya, Kamuran Yazıcı, Mustafa Bozbağ, Fatih Maden, Mehmet Serdar Binnet, İsmail Ergüneş, Yakup Şimşek, Şevki Bostan, İlyas İleri, Cevat Ay, İnanç Erol

adyk9_1559390952_377.jpg

Demirören ve Güreli dönemleri ibra edildi

TFF Başkanları ile Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, 1 Haziran 2018-31 Mayıs 2019 dönemiyle ilgili hesap ve faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi.

Yıldırım Demirören, 28 Şubat'ta TFF Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Başkanlık görevini genel kurula kadar vekaleten Hüsnü Güreli yürütmüştü.

(haber7)

Editör: Wan Haber