Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında kalesinde 15 gol gören ve ilk devreyi en az gol yiyen takımı olarak tamamlayan Trabzonspor'un savunmasına, nazar değdi.
Bu sezon Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında ortaya koyduğu performans ile beğeni toplayan ve ilk yarının en az gol yiyen takımı olarak devreyi tamamlayan bordo-mavili takımın, savunması da çöktü. Teknik adam değişikliğine gitmesine rağmen beklediği çıkışı bir türlü ortaya koyamayan Karadeniz ekibi, ligin ikinci yarısında en çok gol yiyen takımlar arasında ilk sıralarda yer aldı.
Bordo-mavili takım ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta kalesinde 15 gol görürken, ligin ikinci yarısında oynadığı 5 maçta ise 12 gol gördü. Ligin ikinci yarısında sadece 1 galibiyet elde edebilen bordo-mavili ekip, ligin ikinci yarısında büyük bir düşüş yaşadı.
Ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performans ile övgüler alan ve hatta Avrupa'nın en az gol yiyen takımları arasında gösterilen Trabzonspor'un savunması, ligin ikinci yarısında yaşadığı büyük düşüşle eleştiri oklarını üzerine çekiyor. Eski teknik direktör Şenol Güneş ile yeni teknik direktör Tolunay Kafkas, savunma bölgesinde istenen istikrarı sağlayamaması üzerine, bu bölgede birçok isim denedi. Sol Bamba, Giray, Mustafa Yumlu, Emerson, Cech, Serkan Balcı, Zeki Yavru ve Celustka gibi isimler savunma da görev aldı.
Trabzonspor ligin ikinci yarısında kalesinde gördüğü gollerle dikkat çekiyor. Bordo-mavililer evinde Kardemir D.Ç. Karabükspor'a ve deplasmanda Sanica Boru Elazığspor'a 3-1'lik skorla yenilirken, evinde ise Gaziantepspor'u 4-1 mağlup etti. Deplasmanda Sivasspor'a 2-0, evinde ise Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup oldu.

GİRAY'IN YERİNE MUSTAFA YUMLU
Fenerbahçe karşısında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Giray Kaçar'ın yerine, Mersin İdmanyurdu karşısında Mustafa Yumlu'nun görev alması bekleniyor.
(GÖK-BH-S)

20.02.2013 13:14:11 TSI

Editör: Wan Haber