Geçtiğimiz sezon tarihinin en kötü günlerini yaşayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, zor bir sürece girmişti. Ekonomik ve Sportif anlamda çökmüş bir yapı ile karşı karşıya kalınmasının ardından yeni sezona büyük bir umut ve yeniden yapılanma adıyla toparlanma yılı olarak gören Karadeniz ekibi, ligin ilk maçında aldığı 3 puanın ardından bu sıkıntılı sürecin daha olumluya gitmesi açısından camiaya Kasımpaşa karşısında alınan galibiyet önemli bir moral oldu.

Ersun Yanal'ın heyecanı

Trabzonspor'un başına 3. kez gelen Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, bordo-mavili takımın başına geldiği ikinci dönemdeki izleri silme adına camianın gözünde önemli bir mesafe aldı. Trabzonspor ile ilk tanıştığı dönemdeki heyecandan daha fazlasını yaşadığını ifade eden tecrübeli teknik adam, başarının yakalanması adına kulübün her alandaki faaliyetleriyle yakından ilgileniyor. Trabzonspor yönetimi ile iyi bir diyalog kuran ve birlikte kararlar alan deneyimli teknik adam, sportif başarıda, ekonomik başarının en önemli taşlardan biri olduğu düşüncesiyle hareket ediyor. Yanal bu dönemde özellikle oyuncu kadrosunun hem dengeleri bozmayacak hem de bütçeyi zorlamayacak şekilde yapılamansına özen gösterilmesine dikkat ediyor.

Saha sonuçları süreci hızlandıracak

Trabzonspor'da yeniden yapılanma adına girilen bu dönemde takımın başında yer alan Ersun Yanal, başta yönetime ve camiaya mahcup olmamak için çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. Arzu edilen takıma ulaşılması için zaman ve sabır isteğini sürekli dile getiren tecrübeli teknik adam, yeni transferlerle birlikte kadroda bulunan oyuncuların performanslarından ve verilerinden memnun. Her oyuncunun başarı için mücadele etmesi, Ersun Yanal'ın kurmak istediği takımın en önemli temelini oluşturuyor.

Bu sezon saha sonuçlarına çok da bağlı kalmadan yapılan planlamalar doğrultusunda hareket edileceğinin mesajını göreve geldikleri ilk günden beri veren Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, mali açıdan dip yapmış kulübü toparlama adına önemli adımlar atıyor. Ekonomik süreçte yaşanan zorluklara rağmen olumlu gelişmelerin yaşanması da bir sonraki adımlar için önemli bir moral oluyor. Alınacak olan saha sonuçları ise sürecin hızlı veya yavaş ilerlemesinde etkili olacak.

Birlik ve beraberlik adına olumlu gelişmeler

Trabzonspor'da birlikte ve beraberlik adına ise önemli gelişmeler yaşanıyor. Bugüne kadar gelen başarıları, sağladığı büyük dayanışma ile elde eden Karadeniz ekibi, yeni dönemde de aynı çizgiyi yakalamayı hedefliyor. Yeni sezonda veda edilecek olan Hüseyin Avni Aker'de duygusal bütünlüğün sağlanmasıyla birlikte Akyazı gibi muhteşem bir mabede kavuşuyor olunması camiada büyük bir sinerji oluşturmuş durumda. Bu sinerjiyle birlikte dayanışmayı sağlamayı hedefleyen Karadeniz ekibi el birliğiyle hedeflerine ulaşmayı arzuluyor. İHA

Editör: Wan Haber