TRABZON - Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasını 3-0'lık Eskişehirspor mağlubiyetiyle kapatan Trabzonspor'da şok yaşanıyor.

İstikrarsız saha sonuçları ve yönetimde yaşanan sorunlar nedeniyle sıkıntılı bir sezon geçiren bordo-mavili camia, yönetim içindeki sorunun dondurulması ve Akhisar ile Ordu galibiyetleriyle biraz olsan kendine gelmişti. Eskişehirspor karşısında yaşanan farklı mağlubiyet ise camidaki sıkıntıları yeniden gün yüzüne çıkarttı.

Ligin 11 ve 12. Haftasındaki Ashisar Belediyspor ve Orduspor galibiyetleriyle bu sezon ilk kez üst üste 2 maç kazanan bordo-mavililer, 3'te 3 yapmak için çıktığı Eskişehir maçında ise sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrılarak zirve tırmanışında yara aldı. Bu sezon istikrarsız bir görüntüsünü sürdüren Karadeniz ekibinde camia, şok yenilgiyle sarsıldı.

Bordo-mavili taraftarlar, Eskişehir maçında üst üste gelen gollerin ardından ve müsabaka sonrası yönetim ve takıma yönelik tepkilerini yüksek diller seslendirdi. Başkan Sadri Şener, tepkiler üzerine müsabakının son bölümlerinde tribünden ayrıldı. Taraftarlar da maç sonrası takım ve yönetime tepki gösterdi.

SEZONUN EN FARKLI YENİLGİSİ

Ligdeki istikrarsız görüntüsene rağmen kalesini gole kapatmasıyla dikkat çeken Trabzonspor, 3-0'lık Eskişehir yenilgisiyle bu sezon en farklı mağlubiyetini aldı.

Daha önceki haftalharda bir maçta kalesinde en fazla 2 gol görün bordo-mavili ekip, Eskişehir karşısında kalesinde 3 gol gördü. Kalesin gole kaptmanın yanın da forvet hattında da bir kısırlık yaşan Trabzonspor, bu sezon en farklı galibiyetini de 3-1'lik skorla 11. hafta Akhisar Belediyespor karşısında elde etmişti.
Bordo-mavili ekip, kalesinde gördüğü 12 golle Fenerbahçe ile birlikte hala ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

GÜNEŞ TAKMA DESTEK İSTEDİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, taraftarın tepkisini anladığını, ancak başarı için de takıma sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Eskişehirspor maçının ardından taraftarların futbolculara gösterdiği tepkileri değerlendiren deneyimli hoca, "Bizim gibi taraftar da sahaya galibiyet için gelmişti. Böyle bir sonucun ardından da moral bozukluğu ve kızgınlığa bağlı tepkiler olabiliyor. Seyirciden özür diliyorum ama takım onların takımı. Sonuç ne olursa olsun yarış bu oyuncularla devam edecek. Yenilsek de yensek de onlarla beraber olacağımız için biran önce takımı motive etmek durumundayız. Oyuncular işini yaparak devam etmeli, taraftar da takımına destek olmalı." dedi.
CİHAN

Editör: Wan Haber