Bölge Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan taraftarlar, gruptaki takımları büyütmemek, ama aynı zamanda da küçük görmemek gerektiğini ifade ettiler.

Geçtiğimiz sezon TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, bu yıl ise 2. Gruba düştü. 3. Lig’de 2017-2018 sezonunun fikstür çekimi önceki gün yapıldı.Kura çekiminde Van Büyükşehir Belediyespor, 3. Lig, 2. Grupta yer aldı.

 Taraftarlar grubu yorumlayarak, güçlü takımların olduğunu, ama korkmamak gerekiğini vurguladılar.

Söz konusu grupta birbirinden iy takımların olduğunu belirten Metin Karagündüz ismli taraftar, “Ben yaklaşık 40 yıldır hem eski Vanspor, hem de şimdiki Van Büyükşehir Belediyespor’un fanatik bir taraftarıyım. Yani bu şehrin takımının sevdalısıyım. Uzun bir süredir bir türlü istediğimiz bir ligde oynayamadık. Nüfusu bir milyonu aşan bu şehrin takımının hala 3. ligde oynaması bizim için çok üzücü. Ama inşallah bu yıl güzel bir atılım yapacağız ve iknci lige çıkacağız. Bu yıl ikni grupta mücadele edeceğiz. Bizm takımın olduğu 2. guruba, 1461 Trabzon, Anadolu Bağcılar SK, Anagold24 Erzincanspor, Ankara Demirspor, Darıca Gençlerbirliği, Diyarbekirspor A.Ş, Ergene Velimeşespor, Gölcükspor, Kasımpaşa Erokspor, Kayseri Erciyesspor, Kırıkhanspor, Muğlaspor, Hazarspor, Tire 1922 Spor, Turgutluspor, Yeniorduspor ve Yeşil Bursa A.Ş gib güçlü takımlar mücadele edecek. İnşallah başarılı bir sezon geçirip, adımızı 2. lige yazdıracağız” yorumunda bulundu.

Öte yandan takımın çalışmalarını sürdürdüğü ve oyuncuların moralli olduğu belirtildi. (Kaynak:Bölgegazetesi-Salih Deniz)

Editör: Wan Haber