Kamp sürecini, yeni transferleri ve Bandırmaspor ile oynanacak olan ikinci devrenin ilk maçını Prestij Gazetesi'ne değerlendiren Van Spor FK Teknik Direktörü Taner Taşkın; “Tabiki Bandırmaspor maçı çok zorlu bir maç olacak. Bandırmaspor iyi bir takım, üstümüzde yer alan bir takım. Bizi yendikleri takdirde aradaki fark biraz daha açılacak. Çok tedbirli, çok dikkatli oynamamız gereken, tam bıçak sırtı, 6 puanlık bir maç. İnşallah iyi bir netice ile Van'a avantajlı dönmek istiyoruz. Bizler sahada terinin son damlasına kadar maçı koparmaya çalışan, kazanmaya çalışan bir takım olacağız. Bunun için de herşeyi ortaya koyacağız. Bunun sözünü tüm taraftarlarımıza veriyorum. Herkesin desteğine ve duasına ihtiyacımız olduğunu da belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

14 ve 15 Aralık 2019 tarihlerinde oynanan 17. hafta maçları ile devre arasına girilen 2. Lig Kırmızı Grup'ta, 11 Ocak 2020 tarihinde oynanacak olan 18. hafta maçları ile lig kaldığı yerden devam edecek.

Van Spor FK, ikinci devrenin ilk maçında deplasmanda güçlü rakiplerinden Bandırmaspor'a konuk olacak.

Zorlu maç öncesi Van Spor FK Teknik Direktörü Taner Taşkın, kamp sürecini, yeni transferleri ve Bandırmaspo'la oynanacak olan zorlu maçı gazetemize değerlendirdi.

“KAMPIMIZ ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

Antalya'da Rixos Otel'de 8'er günlük iki etap şeklinde kamp çalışmaları yaptıklarını ve son derece verimli bir süreç yaşadıklarını kaydeden Van Spor FK Teknik Direktörü Taşkın, şunları söyledi; “Antalya'da 8'er günlük iki etap şeklinde kampımızı tamamladık. Buradan Perşembe günü(bugün) İstanbul'a hareket edeceğiz, oradan da karayoluyla Bandırma'ya geçeceğiz. Öncelikle bizi burada misafir eden, kampla ilgili sponsorluğumuzu alan Rixos Oteller Sahibi Fettah Tamince'ye çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok güzel bir kamp süreci hazırladılar. Kampımız da gayet verimli ve istekli geçti. Uyumlu bir kamp süreci oldu bizim için. Oyuncular son derece iyi çalıştılar.”

“İHTİYAÇ BÖLGELERİNE GÖRE TRANSFER YAPTIK”

Takıma yeni katılan oyuncuların performansından da söz eden Taşkın; “Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın bir uyum süreci var. Burada ciddi anlamda bir birliktelik sağlandı. Bu da bize iyi gelecek diye düşünüyorum. İstediğimiz transferler oldu. Bizim ihtiyaç bölgelerimize göre transferler yaptık. Şükürler olsun ki boş transferler yapmadık, tamamen ihtiyaç bölgelerine göre, rekabet ortamını arttırabilecek, doğru transferler yaptığımızı düşünüyorum. Tabi bunların hepsinin birden oynaması imkansız. Birileri oynayacak, birileri girecek çıkacak. Onlar da rekabetin, takımın bir parçası olacak.” diye konuştu.

“SON DAKİKA BİR TRANSFER DAHA OLABİLİR”

Yeni transferlerin takıma katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Teknik Direktör Taner Taşkın, “Transfer çalışmaları tamamlandı mı?” sorumuza, “Belki son dakika bir noktaya daha transfer gerçekleşebilir. Onun dışında transfer çalışmalarımız tamamlandı diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

“KİMSE, HAZIRLIK MAÇLARINDAKİ SONUÇLARA TAKILI KALMASIN”

Kamp döneminde takımın oynadığı 3 hazırlık maçında alınan 3 mağlubiyeti nasıl yorumladığını sorduğumuz Teknik Direktör Taşkın, kimsenin sonuçlara takılı kalmaması gerektiğini söyledi. Bu maçların adı üstünde hazırlık maçları olduğunu, sonuçtan çok başka şeylere bakıldığını dile getiren Taşkın, alınan sonuçları şu şekilde yorumladı; “Bunlar hazırlık maçları, deneme yanılma maçları. Karışık bir kadro oynatıyoruz. İdeal kadroyla en son oynadığımız Samsunspor maçı oldu. 3 maçta da, özellikle son oynadığımız Samsunspor maçında üstün oynayan taraf bizdik. Oyuna ağırlığını koyan, gerekli mücadeleyi yapan, pozisyonları bulan taraf bizdik. Bu maçlarda sonuçlar önemli değil. Kimse hazırlık maçlarındaki skorlara takılı kalmasın. İnşallah ligde ses getiren bir takım olacağız.”

“LİGE DAMGASINI VURAN BİR TAKIMIMIZ OLACAĞIZ”

Çok iyi çalıştıklarını ve çok iyi bir ekip olduklarını belirten Taşkın, iddialı cümleler kurdu. Teknik Direktör Taşkın; “Çok iyi bir takımımız oluyor. Lige damgasını vuran bir takımımız olacak. Bunu herkes  inşallah görecek. Buradan kimseye umut dağıtmaya, hayal dağıtmaya gerek yok ama bir gerçek var; gerçekten çok iyi çalıştık ve gelen arkadaşlarımızın da takıma yüzde yüz katkı sağlayacaklarından eminim.”

“ZORLU MAÇ, ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Takımın ligin ikinci devresine hazır olduğunu ve zorlu bir maçla ikinci devreye başlayacaklarını vurgulayan Van Spor FK Teknik Direktörü Taner Taşkın, Bandırmaspor maçına ilişkin de şöyle konuştu; “Takımımız ikinci devreye hazır. İnşallah Bandırmaspor maçına en hazır şeklimizle çıkacağız. Tabiki Bandırma maçı çok zorlu bir maç olacak. Bandırmaspor iyi bir takım, üstümüzde yer alan bir takım. Bizi yendikleri takdirde aradaki fark biraz daha açılacak. Çok tedbirli, çok dikkatli oynamamız gereken, tam bıçak sırtı bir maç. 6 puanlık bir maç. İnşallah iyi bir netice ile Van'a avantajlı dönmek istiyoruz. Ki ikinci devre, Bandırmaspor maçı sonrası bir fikstür avantajımız var. Bu maçtan sonra 9 maçı içeride, 7'sini dışarıda oynayacağız. Bu avantajı da en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Ama zor bir maç bizi bekliyor. Herkesin desteğine ve duasına ihtiyacımız var.”

TARAFTARLARA MESAJ

Teknik Direktör Taşkın, gazetemize yaptığı açıklamalarını, taraftarlara verdiği şu mesajla tamamladı; “Şunu net bir şekilde söyleyebilirim; taraftarlar bizim olmazsa olmazımız. Taraftar bizim bir parçamız, 12. adamımız. Bizi her yerde desteklesinler. Bizi Bandırma'da da yalnız bırakmasınlar. Gelemeyenler de dualarını eksik etmesinler. Bizler sahada terinin son damlasına kadar maçı koparmaya çalışan, kazanmaya çalışan bir takım olacağız. Bunun için de herşeyi ortaya koyacağız. Bunun sözünü tüm taraftarlarımıza veriyorum.”
Prestij Gazetesi - Umut Tarhan

Editör: Wan Haber