ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni yapılacak stadyumların 15 günde bir sadece 90 dakika futbol için açılıp kapanmayacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 21 - 25 Kasım tarihlerinde düzenlenen 21. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplamda 6 madalya kazanarak genel klasmanda dünya dördüncüsü olan Karate Milli Takımı'nı kabul etti.

Kabulde konuşan Bakan Kılıç, tekvandonun yaygınlaşması için federasyona önemli destekler verdiklerini açıklayarak, "Yıl sonu itibariyle sporcu sayıları önümüze geldiğinde yapılan işlerin gerçekleşme düzeyini görmüş olacağız. Takım sporları kadar bireysel sporları da önemsiyoruz." dedi.

Kabulde yeni yapılacak stadyumlara yönelik eleştirilere de cevap veren Suat Kılıç, stadyumlara sadece stadyum olarak bakılmaması gerektiğini, böyle bakıldığında stadyumların koltuk kapasitesinin tartışmalara neden olacağını vurguladı.

Stadyumlarım yapıldıkları şehirler için bir sosyalleşme ve yaşam merkezleri olduklarına dikkat çeken Kılıç, "Stadyumlar, futbol dışı zamanlarda çok değişik aktivitelerde kullanılabilecektir. Buna imkan verecek nitelikte ve alt yapıda stadyumlar inşa ediyoruz. Bununla birlikte stadyumların tribün altlarında bireysel bütün branşların antrenmanlarını rahatlıkla yapabilecekleri salonlar oluşturuyoruz. Stadyumlar, 15 günde bir kapıları futbol maçları için açılan 90 dakika sonucunda kapıları kapanan yapılar olmayacak." şeklinde konuştu.

Yeni yapılan stadyumları geniş arazilerde ihale ettiklerini, tüm sportif donatıları bu bölgede toplamayı hedeflediklerinin altını çizen Kılıç, stadyumların boş kalması gibi bir kaygı taşımadıklarını söyledi. Kılıç, gelecek yıl yapılacak U20 Dünya Futbol Şampiyonası'nda tribünlerin boş kalmaması içinde çalışma yaptıklarını belirtti.

Son olarak köşe yazarlarının yaptığı eleştirilere değinen Bakan Kılıç, iyi niyetli uyarı ve eleştirilerin kendileri için yol gösterici olacağını kaydetti. CİHAN

Editör: Wan Haber