Son 4 yıldır Van’da kentin çeşitli değerlerini öne çıkarmak, insanları bölgedeki stresli ortamdan uzaklaştırabilmek ve bölgedeki havayı değiştirmek için çeşitli organizasyonlar düzenlenen Van’da, bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Van-Bitlis Su Sporları Festivali”, 2 il ve 7 ilçede çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu yılki festivale Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Florida eyaletinden dünyaca ünlü 'Stars Of Florida' akrobasi ekibi davet edildi.
 

29 Haziran Cumartesi günü açılışı yapılacak olan festivalin hazırlıklarını aralıksız sürdüren Stars of Florida sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez hazırlık çalışması yaparken, ekibin gün batımı ile birlikte yaptıkları gösteri izlemeye gelenlerden olumlu not aldı.
 

""

Ekibi sürekli takip eden Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, festivalin açılışının cumartesi saat 10.00’da gerçekleştirileceğini ve bu sene çok daha renkli geçeceğini söyledi. Dünyaca ünlü 'Stars Of Florida' akrobasi ekibini getirdiklerini ifade eden Yüzer, “Bu ekip dünyaca ünlü ve dünyanın 30 ülkesinde gösteri yaptı; bu sene Van Gölü’nde 4 farklı noktada gösteri yapacaklar. Bu festivale Van halkı ile birlikte çevre illerdeki vatandaşları da bekliyoruz” dedi.
Stars of Florida üyeleri ise, “Burası okyanusa ve denize göre su kayağı yapmak için iyi bir yer çünkü su daha tuzlu, yani kaldırma kuvveti daha yüksek ve daha fazla kayganlık sağlıyor. Küçük bir dezavantajı var, o da su kayakların tutacaklarını biraz kayganlaştırdığı için daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

 

Van’daki insanların misafirperver olduklarını ifade eden sporcular, “Çok sıcakkanlı insanlar. Buraya geldiğimiz günden bu yana kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Bir şansımız olursa Van’a kesinlikle tekrar geleceğiz. Van’ı çok beğendik. Hatta Van’dan çok daha fazlasını görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber