Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, Türkiye Olimpik Hazırlama Merkezi’ne (TOHM) sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda oluşturulan "Anadolu Yıldızlar Ligi" projesi hayata geçirildi. 


Proje kapsamında 21, 22 ve 23 Şubat 2014 tarihlerinde Bingöl, Elazığ, Iğdır ve Muş illerinde basketbol, badminton, judo, masa tenisi ve yüzme branşlarında mücadele eden kız ve erkek Vanlı sporcular büyük başarılar elde ettiler. Bakanlığın 2014 yılı faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızları Judo Müsabakaları Muş’ta yapıldı. Van toplamda 7 sporcu ile müsabakalara katıldı. Kız ve erkek judocular, kilolarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük alarak, takım sıralamasında en yakın rakiplerine 29 puan fark atarak grubu 66 puanla birinci sırada tamamladı.


Masa Tenisi müsabakaları ise Bingöl de düzenlendi. 8 sporcu ile müsabakalara katılan Van, grup birincisi olmayı başardı. Aynı zamanda bu başarı ile birlikte masa tenisi sporcuları 21-23 Mart’ta Siirt’te düzenlenecek yarı final müsabakalarına da katılmaya hak kazandı.


Elazığ’da yapılan yüzme müsabakalarına ise Van’dan 12 yüzücü katıldı. Vanlı yüzücüler, aldıkları üçüncülük derecesi ile 22 Mart’ta Malatya’da yapılacak olan Anadolu Yıldızları Ligi yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.


Basketbol grup müsabakalarında da Vanlı sporcular gruptan çıkmayı başaran taraf oldu. Rakiplerini farklı skorlarla yenerek, turnuvadan grup birincisi olarak çıkmayı başaran Vanlı kız ve erkek basketbolcular da Malatya’da yapılacak olan ikinci grup müsabakalarına katılmaya hak kazandı.
Ağrı’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Grup Müsabakaları’nda ise Van adına 5 sporcu yarıştı. Vanlı sporcular aldıkları derecelerle 14 Mart’ta Gaziantep’te yapılacak olan yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.


Son olarak Iğdır’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Müsabakaları sonucunda ise, Vanlı sporcular erkekler kategorisinde grup birincisi, kızlarda ise grup ikincisi olarak gruplardan çıkmayı başardılar. Bu derece ile badmintoncular yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandılar.

Editör: Wan Haber