(ÖZEL) Türkiye İşitme Engelliler 1. Ligi'nde mücadele eden Manavgat İşitme Engelliler Futbol takımı ile İzmir Bornova İşitme Engelliler Futbol takımı arasında oynanan karşılaşmada Hakem Hakan Tali, maç öncesinde futbolcuları saha içerisinde ne yapmaları ve yapmamaları gerektiği konusunda işaret diliyle uyardı.
Side Atatürk Stadı'nda Manavgat İşitme Engelliler Futbol Takımı ile İzmir Bornova İşitme Engelliler Futbol Takımı arasında oynanan karşılaşmanın orta hakemi Hakan Tali, maç öncesinde futbolcuları saha içerisinde ne yapmaları ve yapmamaları gerektiği konusunda işaret diliyle uyardı. Tali maç boyunca futbolcularla yine işaret diliyle anlaştı.
1970 yılında Bayburt doğumlu Hakan Tali, 10 yıl Bayburt'ta 10 yıl da Samsun'da hakemlik yaptıktan sonra 8 aydır Antalya'da görev yaptığını belirterek "1993 yılında hakemliğe başladım. Klasmana yükseldim. Belli bir zamandan sonra Klasmandan indikten sonra da hakemliğe devam ediyorum. Dört yıl hocalık, antrenörlük yaptım. Zaman zaman işitme engelli sporcularımızın maçlarını yönetiyorum. Onlara yararlı olmak ve saha içerisinde onlarla daha iyi anlaşabilmek amacıyla işitme engelliler kursuna giderek işaret dilini öğrendim ve sertifika aldım. Bir hakem olarak saha içerisinde ve dışarısında onlara yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana" diye konuştu.
Manavgat İşitme Engelliler Takımı'nın Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini belirten Hakan Tali, Manavgat'ın işitme engellilere desteğinden dolayı gurur duyduğunu söyledi.
(AK-SK-BÇ-S)

13.02.2013 13:21:43 TSI

Editör: Wan Haber