UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçında Beşiktaş’ın Partizan’ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

“ZOR BİR MAÇ OLDU”
Siyah-beyazlı takımın Hırvat teknik adamı zor bir maç olduğuna değinerek, “2 hafta içinde aynı takıma karşı oynamak zor oluyor. İlk maçta rakibinizi farklı skorla yendiyseniz, bu da oyunculara siz ne kadar telkinde bulunsanız da ilk maçtaki farklı skor sebebiyle, rövanşa da sıkıntı çıkarıyor. Şimdi her şey elimizde. Genel olarak çok iyi oynadık. İlk yarı üstündük. Birçok pozisyon bulduk. Oyunu genel olarak iyi götürdük. Gollerden sonra oyuncular geriye çekildi ve maç bitmiş gibi oynadı. Burada da Partizan gibi bir takıma geri çekilirseniz cezanızı keser. Aynısı oldu ve bu şekilde de golü yedik. İyi pas yaptılar ve golü buldular. Ciddi şekilde zorlandık. Neyse ki maçı kazandık. Grupta yarış hala çok açık. Yunanistan’da zor bir maç oynayacağız. Mümkünse işi Yunanistan’da bitiririz” diye konuştu.

“MAÇ BİTMİŞ GİBİ DAVRANIYORUZ”
Maçın içerisinde futbolcuların geriye yaslanması ile ilgili gelen bir soru üzerine Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Bireysel olarak oyuncularla konuştuğumuzda her biri, ‘Baskı yapalım, önde basalım’ diyor. Şimdi de konuştum. Biz oyuna oyun içerisinde devam etmek istiyoruz. Bir taraftan da geriye yaslanmak problem değil. Derli toplu yaslanınca rakip sıkıntıya girer. Biz bunu yapıyoruz ama agresif olamıyoruz. Maç bitmiş gibi davranıyoruz. Karşınızdaki takım becerikli bir takımsa sizde bu şekilde geriye yaslanırsanız başınızı yakabilir. Onlarda bunu yaptı. Partizan çok tehlikeli bir takım. Bu konularla ilgili daha agresif olmamız gerek. Fiziksel güç ile de ilgili değil bu sıkıntımız. Fiziğimiz yeterince iyi. Bu psikolojiyi değiştirmemiz gerekiyor” cevabını verdi.

“İYİ OYNAYAN TAKIMI BOZMAK İSTEMEDİK”
Kerim Frei yedek kalması ile ilgili gelen bir soru üzerine Bilic, “Planımız bugün onu sonradan oyuna dahil etmekti. 2 maçlık seriye 2 maç olarak bakamadım. Bu akşamki maça odaklandık. Kerim hafta sonu ilk 11'de başlayacak. Biz Belgrad'da çok iyi oynayan takımı bozmak istemedik. Sadece Necip-İsmail değişikliğini yaptık. Plan Kerim’in oyuna girmesiydi ama Sosa ve Mustafa girdi. Sonrasında 2-1’e dönünce oyun sahada agresifliğimizi artırmamız gerekiyordu. Bunun içinse Necip’i oyuna aldım” yanıtını verdi.

“İYİ BİR GALİBİYET ALDIK”
“Bu akşam iyi oynayan bir takım vardı” diyen Bilic sözlerine şöyle devam etti:
“Birçok kişi, bazı oyuncular belli bir noktaya kadar Belgrad’da oynanan maçı referans aldılar. Ama o maç ayrı, bu maç ayrıydı. Partizan 2 hafta önce oynanan maçtaki kadar kötü değildi bugün. Derbideki maç özgüvenimizi aşağı çekti ama bugünkü maç özgüvenimizi yukarı çekti ve iyi bir galibiyet aldık.”

PARTİZAN CEPHESİ
Sırbıstan ekibinin teknik direktörü Marko Nikolic ise Beşiktaş’ı kutlayarak, “Haklı bir galibiyet aldılar. Şanssız bir şekilde çok istediğimiz bir puanı alamadık. Son dakikada direkten dönen topumuz var. Şansızlığımız diyelim” dedi.

“BİZE YETMEDİ”
“Biz genç oyuncularla sahada yer aldık” diyen Sırp teknik direktör, “Daha sonra daha tecrübeli oyuncuları oyuna dahil ettik ve bu sayede de oyunda denge kurduk ama bu bize yetmedi. Aslında çokta fazla söylenecek bir şey yok. Maç 2-1 bitti. Artık ligimize döneceğiz. Bu aldığımız skorla mutlu değilim. Partizan çok büyük bir takımdır sonuçta” açıklamasını yaptı. 

Editör: Wan Haber