Olarenwaju Kayode'nin attığı gol ile turu atlamayı başaran kırmızı-beyazlılar, son haftalarda meydana gelen kötü gidişatın da üzerine son dakika golü ile kazanarak büyük bir moral buldu.

Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın ise karantina süreci tamamlandı.

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Giresunspor ile karşılaşan Sivasspor TFF 1.lig ekibini uzatmalarda yani 90+2’de bulduğu gol ile yenmeyi başardı. Yiğidolara turu atlatan golü ise 59. dakikada oyuna giren Olarenwaju Kayode kaydetti.

Kırmızı-beyazlılar, kupaya bu turdan başlayarak eşitlik devam eden maçlar Karadeniz ekibinin katı savunmasını aşmakta baya zorlandı. Maça 11’de başlayan tecrübeli santrafor ara pasıyla son dakika ceza sahasına girerken top ile buluşan Nijeryalı Kayode ’de düzgün bir son vuruşu ile topu filelerle buluşturmayı başardı.

Süper Lig’de bu sezon sahasında 6 maç oynayan ve hiç kazanamayan, sadece 1-2 kaybettikleri Galatasaray maçında gol atabilen Sivasspor şeytanın bacağını da Böylelikle kırmış oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde elendikten sonra yüzünü Lig’e dönen kırmızı-beyazlılar, son etapta evinde Antalyaspor ile golsüz berabere kalmıştı.

Diğer taraftan koronavirüsü karantinasında bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay’ın 14 günlük karantina süreci tamamlandı. Giresunspor maçı ile beraber sahalara tekrar geri dönüş yapan Rıza Çalımbay  13.hafta mücadelesinde Konyaspor’a konuk olacak.

Editör: Wan Haber