Şehitkamil Belediyesi, 9 ilden gelen yaklaşık 225 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonası formatında hazırlanan 'Kısa Kulvar Paletli Türkiye Şampiyonası' yüzme yarışlarına ev sahipliği yaptı.
Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete açılan modern Alleben Yüzme Havuzu'nda gerçekleşen 'Kısa Kulvar Paletli Türkiye Şampiyonası' yüzme yarışlarına üst düzey federasyon temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü ile diğer illerden gelen sporcuların açılış seremoni gösterilerinde bulunmasıyla başlayan yüzme yarışlarında yüzlerce sporcu mücadele etti. Şehitkamil Belediyesi organizasyonunda 19-20 Ocak tarihlerinde iki gün boyunca devam eden Türkiye Şampiyonası yüzme yarışlarına İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Ordu, Giresun, Kahramanmaraş, Sakarya ve Edirne'den katılan yaklaşık 225 sporcu Türkiye şampiyonluğu için kıyasıya mücadele ettiler. 23 kulüp takımının yer aldığı yarışlarda Şehitkamil Belediyespor Kulübü performansıyla nefes kesti. Şehitkamil Belediyesi'nin Türkiye çapında önemli yüzme yarışlarına ev sahipliği yaptığını dile getiren Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, "Türkiye'nin çeşitli kulüplerinden 220'nin üzerinde sporcu yarışlara katıldı. Burada çok mükemmel bir organizasyon var. Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Alleben Yüzme Havuzu açılışına bende gelmiştim. Görev gereği tüm illerdeki şampiyonalara katılıyoruz. Gaziantep'teki bu havuz Uluslararası standartlarda yapılmış. Son derece güzel mimari yapıya ve sisteme sahip" dedi.
'Kısa Kulvar Paletli Türkiye Şampiyonası' yüzme yarışlarının Alleben Yüzme Havuzu'nda yapılmasından dolayı gurur duyduklarını ifade eden vatandaşlar ise, "Şehitkamil Belediyemiz her alanda olduğu gibi bu yarışlarla spor alanında da farkını ortaya koydu. Bizler çocuklarımızı burada yüzme kurslarına göndermekten mutlu oluyoruz. Modern ve mimari yapıya sahip olan yüzme havuzumuzda Türkiye şampiyonası yarışlarıyla çocuklarımız kendilerini daha da geliştireceklerdir. Bu yarışların burada olmasını sağlayan ve bizlere modern bir havuz kazandıran belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ediyoruz" diye konuştular.
(MDC-EYB-S)

21.01.2013 14:25:49 TSI

Editör: Wan Haber