TFF 1 Lig’in 14 haftasında Bursaspor ile deplasmanda bir araya gelen Samsunspor sahadan 3-0’lık mağlubiyet ile ayrılmak zorunda kalmıştı. Bu sezona şampiyonluk parolası ile başlayan kırmızı-beyazlılar pek çok maçta da istenilen oyunu  sahada sergileyememiş ve beklenmedik puan kayıpları yaşamıştı.

Bursaspor’a farklı mağlup olunması sonucu ortaya çıktı. Samsunspor profesyonel futbol takımı kadrosunda bulunan futbolculara 30 bin TL para cezası kesti.

Samsun Spor Kulübü’nün Resmi İnternet Sitesinden Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi:

“Takımımızın, 12 Aralık 2020 tarihinde Bursaspor ile yapmış olduğu maç sonrasında armamıza ters düşecek şekilde mücadele sergileyerek almış olduğumuz ağır yenilgiyi kabul edemeyiz. Yönetim kurulu başkanımız Yüksel Yıldırım olmak üzere taraftarlarımızı ve bütün camiamızı derinden üzen bu yenilgi, çeşitli yaptırımlar almamızı zorunlu kılmıştır. Alınan bu ağır mağlubiyet 10 aralık 2020 tarihinde kaybettiğimiz Samsunspor Futbol Kulübü Başkan yardımcımız Mustafa Kemal Erkan’ın hayatını kaybetmesinin sonrasında olması üzüntümüzü daha da artırmıştır. Bu sebeple yönetim kurulumuz, 16 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilmiş olduğu toplantı neticesinde almış olduğu karar gereğince profesyonel futbol takımı oyuncularımıza 30’ar bin TL para cezası uygulanmasına karar vermiştir.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: Wan Haber