Rıdvan CAN

Van Büyükşehir Belediyespor’un yeni sezonda teknik direktörlük görevine Van’ın bağrından çıkan, başarısını kanıtlamış Van’ı bilen, Van’da futbola emeği geçen şampiyon takımların hocası olarak tanınan TFF listesinde  Profesyonel Takım Teknik Sorumlusu ünvanıyla yer alan Cevdet Uzunköprü’yü getireceği konuşuluyor.

2014-215 sezonunda 3. lig’de Büyükşehir Belediyespor ismiyle mücadele edecek. Van ekibi tanımadığı, Van’a yabancı olan hocalara yeniden şans vererek ligde mücadele etmek yerine,  teknik direktörlük kariyerinde kendisini kanıtlamış, başarılara imza atmış,  teknik direktörlüğü ve futbolu meslek edinmiş olan Vanlı Cevdet Uzunköprü’yü göreve getirme düşüncesi Van’da spor çevrelerinde, taraftarlar arasında destek ve yankı buldu.

VAN CEVDET UZUNKÖPRÜ’YÜ İSTİYOR

Van’da futbol çevreleri başarısını Van dışında da kendi emeği ve gücüyle kanıtlamış, çalıştırdığı takımlarda şampiyonluklara imza atmış,  teknik direktörlüğü ve futbolu meslek edinmiş, resmi bir kurumla ilişkisi bulunmayan, Türkiye futbol camiasında saygın ve tanınırlığı bulunan Vanlı Cevdet Uzunköprü’ye bu sezon şans verilmesinin doğru bir tercih olacağını belirterek şunları söylediler: “ Her sezon birlerinin tavsiyesi ile Van’a teknik direktörler geliyor. Birçoğu da başarılı olmadan Van’dan ayrılıyor.  Van Büyükşehir Belediyespor şampiyon olmak istiyorsa futbolunda emeği olan Cevdet Uzunköprü gibi isme şans verilmesi yerinde bir seçim olacaktır. Cevdet Uzunköprü, çalıştırdığı takımların birçoğunu şampiyon yapmış bir isimdir.  Futbol camiasında ağırlığı olan, şampiyonların hocası Van’da göreve geldiğinde,  Büyükşehir Belediyespor ve altyapıda kalıcı değişikler ile birlikte önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz” dediler.

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞADI

Vanspor’un alt yapısından yetişen, Vanspor’da uzun süre kaptanlık görevi yapan, bir çok takımın formasını başarıyla taşıyan, futbolculuk kariyerini tamamladıktan sonra teknik direktör olan, ulusal ve uluslararası kurs ve eğitimlere katılan Cevdet Uzunköprü,  görev yaptığı takımları adeta şaha kaldırdı. Uzunköprü,   Vanlı futbolculara şans verdiği birçok takımda şampiyonluk sevinci yaşadı.

VANSPRO’UN 1. LİG ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞADI

Şampiyon takımların hocası Cevdet Uzunköprü alt yapıdan yetişerek 1983 yılında Vanspor da  profesyonel  olarak  futbol  hayatına başladı. Vanspor’da 11 yıl top koşturduktan sonra 1. lig ve şampiyonluk  sevincini takım kaptanı olarak yaşadı. 1994 yılında Elazıgspor’a transfer oldu. Elazıgspor’da 3. lig  şampiyonluğu yaşayan tecrübeli teknik direktör Cevdet Uzunköprü, Elazığspor’da başarılı futbol döneminin ardından Yozgatspor’a transfer oldu. 1997 yılında kendi isteği ile profesyonel futbolcu  olarak  futbol hayatına veda etti.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU  

Cevdet Uzunköprü 1997-1998 yılında  Vanspor’un  1.ligde  mücadele ettiği dönemde Samet Aybaba’ın teknik kadrosunda yardımcı antrenör  olarak görev aldı.

 1999-2000  sezonunda Hakkarispor   teknik direktörlük görevine getirildi ve aynı yıl hedefe oynayan bir takım kurarak şampiyonluğa oynadı.

2002-2003 sezonunda Mardinspor teknik direktörlük görevini üstlenerek 2. ligde büyük başarılar imza attı.

2003-2004 sezonunda Kırşehir sporu 3 . ligde Şampiyon yaparak  2. lige çıkardı.

2004-2005 sezonunda Ünyespor’u 3. ligde Şampiyon Yaparak  2. lige  Çıkardı.

2005-2006 sezonunda Ünyespor’u  2. ligde Yükselme Grubuna çıkardı.

2006-2007 sezonunda Ünyespor’u  2. ligde Yükselme Grubuna çıkardı.

2007-2008 sezonunda Çorumspor’u 3. ligde Şampiyon yaparak 2. lige çıkardı.

2008-2009 sezonunda Çorumspor’u yükselme grubuna çıkararak  extra play off oynattı.

2009-2010 sezonunda Çorumspor’u yükselme grubuna çıkararak ve  extra play off oynattı.

2010-2011 sezonunda İnegölspor’da 3. ligde son maçta ikili averajla şampiyonluğu kaçırdı.

2011-2012 sezonunda 2.ligde 2. yarı 2 puanı olan Tokatspor’un başına geçerek 2. ligde kalmasını sağladı.
2012 -2013 yılında 3’ncü ligde son altı haftada Batmanpetrolsporda görev aldı.  Son 6 hafta İstanbulspor maçında bir gol averajı ile play-off şansını kaçırdı.

2013-2014 sezonunda Ünyespor’un başında 12. hafta kalarak ligin ilk devresinde görevi bıraktı.

 UEFA PRO BELGE SAHİBİ

Futbolu meslek olarak seçen, başarılara imza atan, çok sayıda kaliteli futbolcuyla bağı olan Cevdet Uzunköprü’nün Büyükşehir Belediyespor’da teknik direktörlük görevine getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.  Dünyanın her tarafında teknik direktörlük yapabilme belgesi UEFA PRO belgesi sahibi olan, Van’ın gururu Cevdet Uzunköprü yeni sezon için İstanbulspor, Turgutlu,  Antalya Tekirova takımlarıyla görüşüyor.

Editör: Wan Haber