Süper Lig'de 42. ve son hafta maçlarıyla Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den biri şampiyon olacak.Türkiye, 2021-2022 sezonunda Avrupa'da 5 takımla temsil edilecek. Bu sezon Süper Lig'de alınacak sonuçlara göre 2 takım UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 takım UEFA Avrupa Ligi, 2 takım ise ilk kez düzenlenmeye başlanacak UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek.

KAÇ TAKIM AVRUPA KUPALARINA KATILACAK?
Bu sezon Süper Lig'de alınacak sonuçlara göre 2 takım Şampiyonlar Ligi, 1 takım Avrupa Ligi, 2 takım ise ilk kez düzenlenecek Konferans Ligi'ne gidecek. Süper Lig'i ilk 2 sırada bitiren takımlar, 2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye Kupası şampiyonu Avrupa Ligi'ne giderken, ligi üçüncü ve dördüncü sırada bitiren takımlar ise Konferans Ligi'ne katılacak.

LİG VE KUPA ŞAMPİYONU AYNI TAKIM OLURSA HANGİ TAKIM AVRUPA'YA GİDECEK?
Türkiye Kupası'nı kazanan takım Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılacak. Türkiye Kupası'nı bu sezon Antalyaspor'un kazanması durumunda kırmızı-beyazlılar Avrupa Ligi'nde play-off oynayacak. Beşiktaş'ın kazanması durumunda ise Süper Lig'i üçüncü bitiren takım Avrupa Ligi play-off'unda mücadele edecek ve ligi dördüncü ve beşinci sırada tamamlayan takımlar Konferans Ligi vizesi alacak. Avrupa Ligi play-off turunu geçen takım gruplarda mücadele edecek. Elenmesi durumunda ise aynı takım yoluna Konferans Ligi'nde yoluna devam edecek.

TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU AVRUPA LİGİ'NE KATILACAK MI

Fraport-TAV Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali 18 Mayıs Salı günü İzmir'de oynanacak

Kupa şampiyonu olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde eden takım lig üçüncüsü olması durumunda ise yine dördüncü ve beşinci olan takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne yollanacak. Türkgün

Editör: Wan Haber