Misli.com 2. Lig'in son maçları oynandı. Deplasmanda Eyüpspor'a 1-0 mağlup olan temsilcimiz Vanspor, ligi 75 puanla 2. sırada tamamlayan Sakaryaspor ile play-off'ta eşleşti. Sakarya'nın yerel medyası taraftarları için Vanspor'u derledi.

İşte spor264.com.tr sitesinin yaptığı o özel haber:

Sezona kötü başlayan Sakaryaspor 75 puan toplayarak ikinci sırada tamamladı ve play-offlara katılmaya hak kazandı. Ligi ikinci sırada tamamlayan yeşil-siyahlılar deplasmanda Eyüpspor'a 1-0 yenilerek ligi beşinci sırada tamamlayan Vansporla eşleşti.

İLK MAÇ DEPLASMANDA
Ligi ikinci bitirdiği için avantajlı konumda olan Sakaryaspor, play-off çeyrek final ilk maçını deplasmanda oynayacak.

12 Mayıs çarşamba günü oynanacak maç için yeşil-siyahlıların Salı günü Van'da olması bekleniyor. Karşılaşmanın rövanşı ise 16 Mayıs pazar günü Yeni Sakarya Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Maçların başlama saati ise daha sonra açıklanacak.

VANSPOR EVİNDE 11 GALİBİYET ALDI
Normal sezonu 69 puanla bitiren Vanspor 38 haftada 21 galibiyet elde etti. 6 maçta berabere kalan kırmızı-siyahlılar 11 kezde mağlubiyet yaşadı. Rakip fileri 59 kez havalandıran Vanspor, kalesinde ise 35 gol gördü.

Vanspor elde ettiği 21 galibiyetin 11'ini evinde alırken, deplasmanda ise 10 galibiyet aldı. Evinde 4 kez mağlup olan kırmızı-siyahlılar güçlü bir rakip olarak nitelendiriliyor.

EN GOLCÜ İSİM SEDAT CENGİZ
Vanspor'un en golcü ismi ise bu sezon rakip fileleri 21 kez havalandıran Sedat Cengiz. Ligde 35 maçta forma giyen 28 yaşındaki futbolcu 3013 dakika sahada kaldı. Kırmızı-siyahlıların bir diğer tehlikeli ismi ise Ozan Sen. 22 yaşındaki genç fubolcu rakip fileleri 9 kez havalandırdı.

8 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ VAR
Kırmızı-siyahlılar bu sezon 8 maçlık yenilmezlik seriside yakaladı. Ligin 8'nci haftasında deplasmanda Kırşehir Belediyespor'a yenilgisinin ardından yükseliş yakalayan Vanspor, 8 maçlık yenilmezlik serisi eldi etti. Kırmızı-siyahlılar bu maçlar 7 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

10'UNCU RANDEVU
Play-off çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek iki takım daha önce 9 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Sakaryaspor 5 kez kazanırken, Vanspor ise 2 kez kazandı. 2 karşılaşmada beraberlikle sonuçlandı.

Bu sezon deplasmanda oyanan ilk maçta Vanspor, Berk İsmail Ünsal'ın 90'ıncı dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0 galip ayrıldı. Yeni Sakarya Atatürk Stadı'nda oynan maç ise 1-1'lik beraberlikle sonuçlanmıştı.

Editör: Wan Haber