Süper Lig'de 2020/21 sezonunun açılış maçında Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Rize Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Fenerbahçe, 2-1'lik skorla kazandı.

SOSA VE GÖKHAN ATTI FENERBAHÇE KAZANDI
Fenerbahçe'de Caner Erkin, 32. dakikada penaltı vuruşundan faydalanamadı. Rizespor'u öne geçiren golü 59. dakikada Milan Skoda kafa vuruşuyla attı. Fenerbahçe'de ise eşitliği 76. dakikada Gökhan Gönül attı. Bu golün asistini Caner Erkin yaptı. Fenerbahçe'ye galibiyet golünü getiren isim 87. dakikada penaltıdan Jose Sosa attı.

Sarı lacivertli ekip bu sonuçla birlikte yeni sezona 3 puanla başladı. Ev sahibi Rizespor ise ilk hafta puanla tanışamadı.

SEZONUN İLK GOLÜ MILAN SKODA'DAN
Rizespor, bu iki pozisyon sonrası oyunun kontrolünü aldı ve kanatlardan Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladı.

57. dakikada Rizespor, maçtaki ikinci önemli gol fırsatını yakaladı. Boldrin'in kullandığı köşe vuruşuna ceza sahasında Samudio kafayı vurdu, kaleci Altay kurtardı.

Ardından seken topa Abdullah kafayı vurdu, şutu üst direğe çarpıp dışarı gitti. 2 dakika sonra ise Rizespor, 2020/21 sezonunun ilk golünü attı. Melnjak'ın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında çok iyi yükselen Skoda'nın kafa vuruşu Altay'ın bakışları arasında ağlarla buluştu.

70'E KADAR RİZESPOR, SONRA FENERBAHÇE
Golden sonra her iki takımda da değişiklikler oldu. Rizespor'da Vetrih ve Abdullah'ın yerine Michalak ve Yasin Pehlivan girdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, iki değişiklik yaptı.

Ferdi ve Deniz'in yerine Ozan Tufan ve Sinan Gümüş oyuna dahil oldu. Bu değişikliklerden sonra Rizespor, 70'e kadar oyunun kontrolünü elinde tuttu ancak Fenerbahçe, bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştırdı.

Sarı-lacivertliler, 74'te Caner Erkin'in ortasında Enner Valencia'nın dokunamadığı pozisyonla eşitliğe yaklaştı.

CANER ERKİN ORTALADI, GÖKHAN GÖNÜL ATTI
Bu pozisyondan 2 dakika sonra Fenerbahçe, eşitliği sağladı. Caner Erkin'in kornerdeki ortasında Gökhan Gönül, ön direkte kafa vuruşunu yaptı.

Gökhan Akkan, topa müdahale etse de top çizgiyi geçti. Fenerbahçe, 76. dakikada skora dengeyi getirdi.

Golden sonra Fenerbahçe'de Luiz Gustavo kenara geldi ve Jose Sosa oyuna girdi. Rizespor'da ise Milan Skoda yerine Loic Remy oyuna dahil oldu.

JOSE SOSA GALİBİYET GOLÜNÜ ATTI
1-1'in ardından hem ev sahibi Rizespor hem de Fenerbahçe üstünlük sayısı için atak yaptı. Karşılıklı atakların ardından sarı lacivertli ekip, 85. dakikada penaltı kazandı.

Sosa'nın ortasına yükselen Enner Valencia'ya Moroziuk'un yaptığı faul sonrası hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi ve Moroziuk'a sarı kart gösterdi.

Topun başına gelen Josa Sosa, 87. dakikada galibiyet golünü penaltı vuruşundan attı.

Maçın kalan bölümünde Fenerbahçe, oyunun kontrolünü elinde tuttu ve sezona 3 puanla başlamış oldu.

Editör: Wan Haber