Van Gölü çevresindeki güzelliklere dikkati çekmek amacıyla Türkiye'nin farklı kentlerinden gelerek Bitlis-Tatvan karayolundaki El-Aman Hanı'ndan itibaren 430 kilometre pedal çevirecek olan 100 bisikletçi, Van Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nde Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Edremit Kaymakamı M. Akif Celep tarafından karşılandı.
 

Bisiklet turunun uluslar arası düzeye taşınmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Karaloğlu; “Pedal Pedal Vangölü Bisiklet Turu’nun 4.’sünü yapıyoruz. Hedefimiz bisiklet sporunu gençliğimize sevdirmek. Türkiye’nin en büyük değeri olan Van Gölü’nü ve çevre güzelliklerini tekrar insanın nazarına sunmak için çok önemli bir etkinlik. Dünyada bisiklet turları daha çok ülkelerin veya bölgelerin güzelliklerini öne çıkarmak maksadı ile yapılır. Bizim Bisiklet Federasyonu’nda uluslar arası seviyede bir etkinlik olması yönünde bir talebimiz olmuştu, halen istediğimiz desteği aldığımız söylenemez. Van Gölü bisiklet turunun uluslar arası düzeye taşınması gerekir. Bugün ulusal düzeyde gerçekleşen tur, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen arkadaşlarımızın gayreti ile bu etkinlik uluslararası boyuta taşıyarak, hem bölgemiz hem denizimizi dünya gündemine taşıyacaktır” dedi.
 

Kendilerine verdiği destekten ötürü Vali Karaloğlu’na teşekkür eden bisikletçiler, Ahlat’tan aldıkları bastonu hediye ettiler. Daha sonra Edremit Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları sergisinin açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu, eşi ile birlikte öğrencilerin sergiledikleri eserleri de tek tek inceledi.

Editör: Wan Haber