Çaykur Rizespor'un ligin 21. haftasında evinde 5-1 mağlup ettiği Göztepe karşılaşmasında, maça damgasını vuran, Cernat'ın frikik golü, teknik direktör Mustafa Denizli'yi bile şaşırtmış.
PTT 1. Lig'in 21. haftasında evinde aldığı 5-1'lik Göztepe galibiyeti ile moral depolayan ve lider ile arasındaki puan farkını ikiye düşüren Çaykur Rizespor, hafta sonu ligin 22. haftasında Samsun'da oynayacağı zorlu Karadeniz derbisinin hazırlıklarına başladı.
Çaykur Rizesporlu futbolcular yoğun yağmura rağmen teknik direktör Mustafa Denizli nezaretinde günü tek idmanla geçirdiler. Denizli, idman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Teknik direktör Mustafa Denizli, Göztepe maçında gördükleri taraftar desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz oynadığımız oyunun, hem sonuç olarak hem futbol olarak iyi geçtiği her hafta mutluyuz. Uzun bir aradan sonra 5 gol atarak galip geldiysek bu sadece ilave bir mutluluk verir. Taraftarın önünde farklı galibiyet almak güzel bir şey. Hem gol sevinci yaşamak hem gol sevinci yaşatmak. Hem saha içinde hem de tribünde olan insanlarımızı mutlu eden hadiseler. Bu inşallah devam eder. İyi bir yoldayız. Saha içerisinde de mesafe kat ediyoruz. Saha dışında da mesafe kat diyoruz. Bu çok önemli. Saha dışı bu hafta belki de şehrimizin en güzel tarafıydı. Onlar böyle olduğu sürece biz onlara hak ettiği karşılığı veririz" diye konuştu.

"BU EZELİ BİR REKABETİNDE YAŞANACAĞI BİR MAÇ OLACAK"
Mustafa Denizli, hafta sonu oynayacakları Samsunspor müsabakasının zorlu geçeceğini ifade ederek iki takım arasındaki ezeli rekabetten galip ayrılmak istediklerini söyledi. Denizli, "Samsun ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptı. Son Bolu maçı galibiyeti bizim ölçü olarak değerlendireceğimiz bir skor değil. Samsun bu yarıya iyi başlangıç yapan ekiplerden bir tanesi. Bizde sonuç olarak 4 maçta 9 puan ile iyi bir başlangıç yaptık diyebiliriz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Bu ezeli bir rekabetinde yaşanacağı bir maç olacak. İnşallah iyi gidip, iyi döneriz" şeklinde konuştu.

"CERNAT BENİ BİLE YANILTTI"
Denizli haftaya damgasını vuran Takım Kaptanı Cernat'ın frikikten attığı golün kendisini bile yanılttığını dile getirerek, "Bir takımın kaptanı deyince iki performansı birlikte değerlendirmek lazım. Hem saha içi hem saha dışı. Bir saha dışında arkadaşları ile olan diyaloğu ve yönlendirmesi, onlarla olan iletişimi. İkincisi saha içinde de futbol iletişimi ve onlara yol gösterici olması. Bütün bunların yanı sırada bireysel özelliklerini katabilmesi. Bende yıllarca bu tip frikikler kullandım. Ama beni bile yanılttı. Bırakın kaleciye verdiği mesajı. Ben de son adımına kadar topu arkadaşlarına pas olarak vereceğini düşündüm. Ben böyle düşündüysem rakip kaleci daha fazla düşünmüştür. Çok güzel bir gol oldu" ifadelerini kullandı.
(GF-ÖS-BH-S)

12.02.2013 13:39:19 TSI

Editör: Wan Haber