Spor Toto Süper Lig 'de 2-1 sonuçlanan Galatasaray-Trabzonspor maçındaki tartışmalı kararlarıyla krize neden olan FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel’in, profesyonel yaşamının sona ereceği belirtiliyordu. Hatta TFF Başkanı Yıldırım Demirören , “Gelecek vaat eden hakemimizi kaybettik” demiş, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ise “Düdüğünü asacak” ifadelerini kullanmıştı.

AMK Spor'un haberine göre; tüm bu gelişmeler yaşanırken, MHK tarafından önceki gün İstanbul’da düzenlenen ara seminere Bitnel de davet edildi.

PSİKOLOJİSİNİ DÜZELTECEKLER

Tartışmaların odağındaki hakem, "Moralim bozuk. İzniniz olursa bu seminere katılmak istemiyorum” mazeretini öne sürdü. MHK yetkililerinin ise Deniz Ateş Bitnel’e "Git 1-2 hafta kafanı dinle. Seni kaybetmek istemiyoruz. Sana her türlü desteği vereceğiz. Sakın kendini bırakma" dedikleri öğrenildi.

MHK’nın Bitnel’e iki hafta sonra performans idmanın yanı sıra psikolojik destek de vereceği belirtildi. Böylece olay soğuyacak ve MHK ilerleyen dönemde Deniz Ateş Bitnel’i tekrardan ön plana çıkarabilecek.

DERBİYİ YÖNETECEKTİ

MHK’ya yakın kaynaklar Deniz Ateş Bitnel’in, Galatasaray-Trabzonspor maçında bu tür hatalara düşmemiş olsaydı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine verilmesinin gündemde olduğu ifade edildi. MHK, Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasına Bitnel’i atayarak büyük maçları yönetme konusunda kendisini geliştirmesini hedeflemişti. Böylece Bitnel, Kadıköy’deki zorlu derbiye psikolojik olarak hazırlanacak ve bir anlamda kritik mücadele öncesinde tecrübesini de arttırmış olacaktı.

Editör: Wan Haber