Türk futbolunun önemli transferlerinden birini gerçekleştiren Fenerbahçe, bugün Alman milli takımının tecrübeli oyuncusu Mesut Özil ile sözleşme imzaladı. Türk asıllı Alman oyuncuyu renklerine bağlayan Fenerbahçe oyuncu için 3,5 yıllık imza için bugün kameraların karşısına geçti.

İmza töreninde Özil'in yanı sıra Başkan Ali Koç ve sportif dörektör Emre Belözoğlu'da yer aldı.

İmza töreninde konuşan Başkan Koç, ""Sevgili Acun Ilıcalı'nın Mesut Özil transferinde hem maddi hem manevi çok önemli bir katkısı oldu. Bir yaz günü, Acun'la oturduk konuşuyoruz. 'Mesut'un sözleşmesi sezon sonunda bitiyor, sezon sonunda Fenerbahçe'ye kazandıralım' dedi. Ben de 'Kazandıralım da, maddi şartları nasıl karşılayacağız?' dedim. Ocak ayında da bir ihtimal olabilir demiştim. 'Ben birkaç ay sonra yeni yatırımımı açıklayacağım ve bunu dünyaya yaymak istiyorum, bu hedefi yakalamamda Mesut'un da üyük katkısı olacak diye düşünüyorum' dedi. Kasım ayında işler somutlaşmaya başladı. Kasım ayında, Mesut'un menajeri Erkut ile görüştük. Bu görüşmenin devamında bu transferin gerçekleşmesinin olası olduğuna inandım" cümlelerini kullandı.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu ise "Renklerine bağlı olduğu Fenerbahçe’ye hoş geldin diyorum Mesut’a. Mesut, hepimiz için güzel bir rüyaydı; onun için de çocukluk hayaliydi" dedi.

Yıldız oyuncu Özil ise, "Ne diyeceğimi bilmiyorum, çok heyecanlıyım ve çok mutluyum. Fenerbahçe için bir rüyaydı, benim için bir hayaldi. İki taraf için de muhteşem bir bağlantı olacak, çok mutluyum. Başkanımızın dediği gibi Fenerbahçe için bir hayaldi, benim için bir rüyaydı. İnanıyorum Fenerbahçe'ye. Burada olduğum için çok mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber