Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, ligde sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bu sıkıntılı süreci hep birlikte aşacağız. Mersin İdmanyurdu ligde kalacaktır ve Süper Lig'de kalıcı olacaktır" dedi.
Kahramanlı, cumartesi günü karşılaşacakları Trabzonspor maçı öncesi gazetecilerle bir araya geldi. Mersin İdmanyurdu'nun sıkıntılı bir süreçten geçtiğini vurgulayan Kahramanlı, bu sıkıntılı dönemi yönetimi, teknik heyeti, futbolcusu, takımı ve taraftarı ile hep birlikte aşmak zorunda olduklarını söyledi. Mersin İdmanyurdu'nun bulunduğu yere kolay gelmediğini ve çok zor mücadeleler verildiğini anlatan Kahramanlı, "Mersin İdmanyurdu'nu hangi şartlarda devraldığımızı herkes biliyor. Bank Asya'dan Süper Lig'e çıkardık. Takımı devraldığımızda hiçbir şeyimiz yoktu. Ama gördüğünüz gibi stadyumumuz, ışıklandırmamız, sahamız, giriş-çıkışlarımız ve herkesin gelip maç seyredebileceği bir ortam hazırladık. Tabi ki her şeyden önce Mersin İdmanyurdu, şu an Süper Lig'de olan bir takım. Mersin için önemli olan bir takım. Çünkü Mersin İdmanyurdu, kentte her kesimi bir araya getirmiş ve kenetlenmelerini sağlamıştır. O nedenle bu sıkıntılı süreçte herkesin katkı yapmasını bekliyoruz. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sadece bu şehirde biz yaşamıyoruz, birçok iş adamı, yatırımcı var ama maalesef bunlar bizi uzaktan seyrediyor. Mersin İdmanyurdu, bu şehrin takımı, herkesin bu sürece katkı vermesi gerekiyor. Bu şehre bu takım lazım. Mersin İdmanyurdu büyük bir kulüp, büyük bir camia, büyük bir taraftar kitlesi var. Ve bu sıkıntılı süreci bu büyük kulüp aşacaktır" diye konuştu.
Ligde şu anda 20 puanla 17. sırada bulunduklarını hatırlatan Kahramanlı, 12 haftalık bir dönemin kaldığını ve bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Üstteki takımlarla puan aralığının fazla olmadığını belirten Kahramanlı, bir kaç maç kazandıkları taktirde üst sıralara rahatlıkla tırmanabileceklerini ifade ederek, "Bunu yapabilecek güçteyiz. Fenerbahçe maçında bir takım sıkıntılar yaşadık. Biz sadece bir kaç takımla oynadığımız maçta bilet fiyatlarımızı değiştiriyoruz. Bunu yaparken her şeyden önce karaborsayı önlemek ve ekonomik olarak bu takıma katkı yapmayı hedefliyoruz. Özellikle Fenerbahçe maçında taraftarlarımızın tepkisi oldu. Saha içi ve saha dışında bazı olumsuzluklar yaşandı. Bunlar Mersin'e yakışmıyor, taraftarlarımıza yakışmıyor. Gençlerbirliği maçında da bu olaylar yaşandı. Ne olursa olsun biz o yaşananları geride bıraktık. Bu taraftarlar bizim taraftarlarımızdır. Biz bu taraftarlarla buraya kadar geldik, birlikte mücadele verdik. Biz taraftarlarımıza güveniyoruz. Bizim bugüne kadar taraftarlarımızla hiçbir problemimiz olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Hepimiz Mersin İdmanyurdu'nun geleceği için mücadele ediyoruz. Bu süreci hep birlikte kenetlenerek aşmak zorundayız. Ben kavgacı bir kulüp başkanı olmadım, her zaman birleştirici oldum. Eğer kavgacı olsaydım burada işim olmazdı. Bugüne kadar herkesi kucakladık ve kucaklamaya devam edeceğiz. Geçen haftaki maçlarda küfür de yedik, ama biz onları geride bıraktık, unuttuk. Biz işimize bakacağız" şeklinde konuştu.
Başta teknik direktör Giray Bulak olmak üzere teknik heyet ve oyuncularına güvendiğini ve iyi bir kadroya sahip olduklarını belirten Kahramanlı, bu süreçte futbolcuların da morale ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Taraftarlarımızdan bunu bekliyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Mersin İdmanyurdu ligde kalacak ve kalıcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARLARIMIZIN O GÜNKÜ HAREKETLERİ OLMAYASDI FENERBAHÇE'Yİ YENEBİLİRDİK"
Ali Kahramanlı, 'takımda bir istikrar problemi olup olmadığı' yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı; "Ara dönemde ciddi transferler yaptık. Bugün kulüpler içinde Galatasaray'dan sonra en fazla transfer yapan kulüp Mersin İdmanyurdu olmuştur. Bunu yaparken de gerçekten iyi araştırdık ve hocamız ile birlikte bu transferleri gerçekleştirdik. İkinci yarıya da iyi başlangıç yaptık. Deplasman maçlarından puanla döndük. Sahamızda Sivasspor'u yenerek 3 puan aldık. Fenerbahçe maçında hoş olmayan bir takım görüntüler oluştu. Henüz takım sahaya çıkmadan olumsuzlar yaşandı, protestolar oldu. Bu durumda psikolojik olarak takım sahaya çıkmadan yenilmiş oldu. Eğer taraftarlarımızın o günkü o hareketleri olmasaydı biz Fenerbahçe'yi yenebilirdik. Sonra Gençlerbirliği maçına çıktık. O maçta da aynı durumla karşı karşıya kaldık ve orada daha kötü oynadık. Çünkü bu hareketler takımı psikolojik olarak çökertmiştir. Bunun nedeni bana göre budur. Tabi futbolcu ne olursa olsun sahaya çıkıp mücadelesini vermeli, bu olumsuzluklardan etkilenmemeli. İnşallah bunları aşacağız ve aşmak zorundayız. Sakatlarımızı da kısa sürede kadromuza katarsak bundan sonraki maç bizim için final olacak. Önümüzde bir Trabzonspor maçı var, bu maç çok önemli bizim için. Trabzonspor'da çok sıkıntılı bir dönem yaşıyor, o da mücadele ediyor. Ama ne olursa olsun bizim de sıkıntılarımız var, biz de zor bir dönemdeyiz. Bu saatten sonra futbolcularım sahaya çıkacak ve gereğini yapacak. İnşallah bu hafta da taraftarlarımızın desteği ile bu maçtan galibiyetle ayrılacağız."
(HSK-BÇ-S)

21.02.2013 13:09:11 TSI

Editör: Wan Haber