Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, Spor Toto Süper Lig'deki ikinci yarı hazırlıklarını sürdükleri Antalya kampında çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, saha dışında kurulan arkadaşlığın saha içine de yansıyacağını söyledi.
Topal FB TV'ye yaptığı açıklamada Antalya kampının takim üzerinde olumlu etkileri olduğunu, takımdaki birliktelik duygusunu da arttırdığını dile getirdi.
Antalya'daki hazırlık kampında KRC Genk ile yaptıkları hazırlık maçında geçirdiği sakatlığı değerlendiren Topal, şu an için hiçbir şikâyetinin olmadığını, birkaç güne kadar çok daha iyi olacağını belirtti.
Antalya kampını değerlendiren Topal, "Öncelikle iyi bir ortamdayız. İyi idmanlar yaptık. Benim şahsi görüşüm, sezon başında göre çok daha iyi bir şekilde kenetlenmiş durumdayız. Takımdaki her oyuncu istekli çalışıyor. Bir hazırlık maçı oynama imkânımız oldu. Takım yavaş yavaş hazır duruma geliyor. Hafta sonunda 1461 Trabzon ile Kupa maçında karşılaşacağız ve en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Ben çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu emeğimizin karşılığını ikinci yarıda alacağımızı düşünüyorum" dedi.

"İKİNCİ YARIDA HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEKTİR"
İlk yarıya oranla ikinci yarı sahada daha farklı bir Fenerbahçe olacağı anlatan Topal, "İlk yarıda farklı bir Fenerbahçe olacak. Ligin ilk yarısında kendi hatalarımızdan kaynaklı puan kayıpları yaşadık. Bu hatalarımızın bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Hocamızın verdiği taktikler doğrultusunda daha çok isteyen bir Fenerbahçe takımı olacaktır. Saha içinde herkes eşit görev üstlenmeli diye düşünüyorum. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapmaya çalıştık. İyi de hazırlandık ve yapmak istediğimiz şeyleri de sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. İkinci yarıda herkes üzerine düşen görevi yerine getirecektir" diye konuştu.

"SAHA HOCAMIZA VE TEKNİK EKİBİMİZE SÖZ VERDİK VE YERİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ "
Takım arkadaşlarıyla saha içinde ve saha dışındaki iletişimini de anlatan Topal, "Zamanımızın birçoğunu sohbet ederek geçiriyoruz. Zaman buldukça farklı organizasyonlar düzenliyoruz. Saha dışında birlik ve beraberliğimizi ne kadar çok arttırırsak bu o kadar çok sahaya yansıyacaktır. Bence başarı, çok iyi dostluk ve arkadaşlıktan geçiyor. İyi bir aile ortamı kuruyorsanız, hem saha içinde hem de saha dışında birbirini taşıyabilecek güce sahipseniz bu maçlara ve performanslara yansıyacaktır. Şu an ilk ayrıya göre verdiğimiz sözlerden dolayı bu birlikteliği arttırmış durumdayız. Hocamıza ve teknik ekibimize söz verdik ve yerine getirmek zorundayız. Umuyorum ki her şey böyle iyi gider" şeklinde konuştu.

"ARTIK KOLAY MAÇ VE KOLAY TAKIM DİYE BİR ŞEY YOK"
İlk yarında deplasmanlarda yaşanan puan kayıplarını ve bunların önlenmesine yönelik çalışacaklarına değinen başarılı futbolcu, "Benim şahsi fikrim, deplasman maçları gerçekten zor geçiyor. Takım içinde de konuşuyoruz, rakip takımlar bize karşı bir hırslı çıkıyorlar. Herkes kendini göstermek zorunda. Artık kolay maç ve kolay takım diye bir şey yok. Kaliteli bir Ligimiz ve kaliteli takımlar var. Şu an için puanlar birbirine çok yakın. Bu da Anadolu takımlarımızın iyi bir seviyeye geldiğini gösteriyor. Deplasmanda maç kazanmak zor bir hale geldi. İlk yarıda deplasmanlarda sıkıntı yaşadık ama ikinci yarıda bunu telafi edeceğiz. Önemli puan kayıpları yaşadık. Ligin ilk yarısında yapılan hataları, ikinci yarıda yapmayarak daha farklı bir Fenerbahçe olarak oynayacağız. Şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesiyiz. Yolumuza 3 kulvarda da devam ediyoruz" ifadesinde bulundu.

"TÜRKİYE LİGİ, İSPANYA'YA GÖRE DAHA ZOR "
Topal, İspanya ve Türk futbolu arasındaki farkları ise şöyle anlattı:
"Arada belli farklar var. İspanya'daki takımlara baktığınızda, bütün takımların futbol oynamaya çalıştığını görüyorsunuz. Futbolun içinde yapılması gereken şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Kulüpler ve camialar çok profesyoneller ve bunu daha da yukarıya çekmeye çalışıyorlar. Ben İspanya'ya ilk gittiğimde çok zorlanacağımı düşünmüştüm ama böyle olmadı. İşinizi doğru yapıyorsanız işiniz kolaylaşıyor. Türkiye ligi, İspanya'ya göre daha zor. Avrupa'da futbolcuya ve futbola nasıl yaklaşılması gerektiğini iyi biliyorlar. Türkiye Ligi'nde ise skora dayalı bir oyun anlayışı hâkim. Belli zorlukları var. Alışmanız için belli bir süre gerekiyor. Önemli olan kendinizi işinize, futbola vermenizdir."

"FUTBOLUN BİRLEŞTİRİCİ BİR ÖZELLİĞİ VAR"
Topal, Futbolun evrensel bir değer olmasına ilişkin soruya sie,"Futbolun birleştirici bir özelliği var ama saha dışında da belli şeyler yaşanıyor. Türkiye'deki futbol anlayışı Avrupa'dakinden çok farklı bir yerde. Kendinizi futbola vermeniz önemli. Futbolun içinde olan bir insan kendini futbola vermeli. Örnek vermek gerekirse, İspanya'da Deportivo ile bir maçımız vardı ve Deportivo düşme hattındaydı. Biz maçı kazandık ama Deportivo taraftarı kalkıp alkışladı. Buradakinden farklı bir anlayış söz konusu" şeklinde cevap verdi.

"BANA VERİLEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"
Önceliğinin kendisine verilen görevi yerine getirmek olduğunu belirten Mehmet Topal, "Zaman zaman hücuma da katıldım ama oynadığım mevkii gereği, defans organizasyonunu yapmaya çalışıyorum. Hocamın bana verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyorum. Zaman zaman ileriye çıkıp, şut atma imkânlarım da oldu. Eğer hocamız ofansif oynamamı isterse öyle de oynarım. Takımım adına gol atmak ve daha fazla katkı sağlamak isterim. Ancak şu an için bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum" açıklamasını yaptı.

"MÜCADELECİ BİR OYUN OYNARSAK, İNANIYORUM Kİ TURU GEÇEN TARAF OLACAĞIZ"
UEFA Avrupa Ligi 2. turdaki takipleri Bate Borisov'u da değerlendiren Topal, "Evet, hava şartları etkili olacaktır ama bu mücadele etmemek için bir sebep değil. Sahaya çıktığımızda en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Ben iyi bir rakibe karşı oynayacağımızı düşünüyorum. Zaman zaman kolay bir rakiple eşleştiğimiz söyledi ama ben kolay bir rakip olduğunu düşünmüyorum. En iyi şekilde konsantre olup, bu şekilde maça çıkmalıyız. İyi bir rakibe karşı oynayacağız. Mücadeleci bir oyun oynarsak, inanıyorum ki turu geçen taraf olacağız" dedi.

"1461 TRABZON ZOR BİR MAÇ OLACAK"
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. hafta maçında deplasmanda oynayacakları 1461 maçını da değerlendiren Topal, "Sezon başından bu yana çok fazla maç yoğunluğumuz oldu. Buna bağlı olarak performansta az bir düşüş yaşanmış olabilir. Tabi bunlar hiçbir şekilde bahane değil. Pazar günü 1461 Trabzon ile oynayacağız ve zor bir maç olacağını düşünüyorum. Hem Türkiye Kupası'na hem de Lige iyi bir başlangıç yapmak için bu maçı kazanmalıyız. Maç kazandıkça özgüven yerine gelecektir ve bu da performansa katkı sağlayacak. İyi hazırlandık, iyi bir şekilde maça çıkarak, güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz" yorumunda bulundu.

"LİGİN İKİNCİ YARISINI SERT GEÇECEK"
Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına ilişkin ise Topal, "Ben ligin ikinci yarısını sert geçeceğini düşünüyorum. Puanlar birbirine yakın olduğu için takımlar hatalarını en aza indirecekler. Kolay kolay maç kayıplarının yaşanacağını düşünmüyorum. Şu an için şampiyonluk yarışı ortada. Puanlar birbirine çok yakın. Hatayı en az yapan takım şampiyon olacaktır" açıklamasını yaptı.
Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin avantajlarına yönelik soruya ise, "Ben ilk yarıda yaptığımız hatalardan ders aldığımızı düşünüyorum. İkinci yarıda çok farklı olacaktır. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Bunu gerek geçmişte yaşadığı şampiyonluklar, gerekse de Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği başarılardan anlıyoruz. Bundan sonra daha iyi olacağına inanıyorum" cevabını verdi.

"TARAFTARIMIZ 12'NCİ ADAM "
Son olarak her koşulda takımın yanında olan taraftara mesaj gönderen Mehmet Topal, "Taraftarımız her zaman Takıma ve camiamıza sahip çıkıyor. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Onlar her zaman 12'nci adam. Maç kazanmadaki en önemli desteğimiz taraftarımız. İlk yarıda taraftarımızı çok üzdük, ikinci yarı alacağımız galibiyetlerle kendimizi affettirmek istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.
(BH-RFK-S)

12.01.2013 16:59:15 TSI

Editör: Wan Haber