Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, ligin ilk yarısının tamamlanmasına 3 hafta kaldığını belirterek, "Ortada 3 maç ve 9 puan var. Biz de 9 puana talibiz" dedi.
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan Medical Park Antalyaspor bu maçın hazırlıklarına devam ediyor. Hasan Subaşı Tesisleri'nden teknik direktör Mehmet Özdilek, yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları süren kaptan Uğur İnceman ve Minev'in yanı sıra grip olan Ergün katılmadı. Koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman 5'e 2 pas çalışması ile devam etti. Özdilek, futbolcuları ile 5'e 2 pas çalışmasına katıldı. Özdilek ve futbolcuların neşeli tavırları dikkatleri çekti.
Pas çalışmasının ardından kırmızı-beyazlı takım, kondisyon, hız ve istasyon çalışması yaptı. Özdilek, hız bölümünde varış çizgisine ulaşmadan koşuyu bırakan futbolcularını uyardı.
Antrenman öncesi Mehmet Özdilek, gazetecilere haftalık değerlendirmede bulundu.
Kendileri adına ligde olumlu bir hafta geçirdiklerini hatırlatan Özdilek, üzerlerine düşen görev, başarı ile yaptıklarını söyledi.
Zirve yarışı içinde olan takımların bazılarının bu hafta puan kaybettiğini söyleyen Özdilek, " Bizimde yukarıdaki yerimizi korumamız adına çıktığımız Mersin maçı önemliydi. Bu ligde her maç çok önemli, her takım her takımı yendi. 14 haftalık periyotta bulunduğu yeri hak eden bir takımız. Ligde ilk yarının tamamlanmasına az kaldı. Kalan 3 maçımızı ayrı ayrı düşüneceğiz" dedi.

"LİDERLE PUAN FARKI KAPATILDI"
Otoriteler tarafından oynadıkları Mersin İdmanyurdu maçında mutlak favori olarak gösterildiklerini hatırlatan Özdilek, "Herkes maçın çok kolay olacağını düşünüyordu. Ama biz kolay olmayacağını biliyorduk. Bu tür maçlarda sabırlı oynamak çok önemlidir. Gol pozisyonları kaçırmamamıza rağmen he hep üretken olduk. Rakip kapandı ve kontrataktan gol bulmaya çalıştı. Oyuna sonradan giren oyuncularımın takımın performansını yukarı taşıması avantajımızdı. 83. dakikada attığımız golle maçı kazandık. Liderle puan farkını kapattık. Bu galibiyet ligde yukarılarda olma adına önemliydi" diye konuştu.

"TEK DÜŞÜNCEMİZ KAZANMAK"
Maçların kağıt üzerinde kazanılmadığının altını çizen Özdilek, "Bu haftaki rakibimiz Akhisar Belediyespor'a saygı duyuyoruz. Kazanmak için Aksihar'da olacağız. Bu seneki en büyük avantajımız, oyun ve skor avantajını hep korumamızdır. Aynı ciddiyet ve kararlılıkla çalışmalarımız sürüyor. Tek düşüncemiz var oda kazanmak. Bunu yapacak gücümüz ve isteğimiz var. Ufak eksikliklerimiz var ama onlar mazeret değil. Sonuçta ortaya sağlam 18 kişilik kadro ile gideceğiz" ifadesinde bulundu.

"9 PUNA TALİBİZ"
Deneyimli teknik direktör Akhisar Belediyespor maçının önemine dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Akhisar Belediyespor maçı çok önemli. Ligde son iki haftada çok enteresan sonuçlar alındı. Önümüzde 3 önemli maç var. İlk önce Akhisar Belediyespor engelini kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Akhisar'da kazanmak için sahada olacak Bursaspor maçında iyi bir performans gösterdiler. Biz rakipten çok kendimize bakıyoruz. Bizim oyun anlayışımızda içeri dışarı önemli değil. Kazanmaya odaklı bir takımız. Ortada 3 maç ve 9 puan var. Biz 9 puana da talibiz. Futbol sahada oynanıyor. 3 haftayı en iyi şekilde geçirmek istiyoruz."

"KALICI OLMALIYIZ"
Özdilek, ligde üst sıralarda kalıcı olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Tabi ki üst sıralarda kalmak daha fazla emek, mücadele ve konsantrasyon gerektiriyor. Önümüzde oynamamız gereken 20 haftalık bir maç var. Bu uzun bir periyot. Amacımız buralarda kalmak. Bugüne kadar ortaya koyulan performans bu başarıyı yakalayabileceğimizi gösteriyor" açıklamasında bulunudu.
Özdilek, ligin ikinci yarısına aynı kadro ile devam edeceklerini, ayrılmak isteye olursa değerlendireceklerini sözlerine ekledi.
Kırmızı-beyazlılar, Akhisar Belediyespor karşılaşmasının hazırlıklarını akşam yapacağı antrenmanla devam edecek.
(İA-BH-BH-S)

05.12.2012 12:46:31 TSI

Editör: Wan Haber