Burhan Ergin – Wan Haber 

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor, ilk yarıyı 20 puanla 15. sırada bitirdi. Basınla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Eş Başkanları Ayşan Harmancı ve Eşref Ukay, Vanlı işadamların takıma maddi ve manevi katkı sunmak için komisyon oluşturduklarını ifade etti. Ukay, komisyonda Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit Solmaz ve spor hocası Aynur Balkan Türkmenoğlu’nun yer aldığını açıkladı.

Toplantıda ilk söz alan Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Eşref Ukay, göreve geldikleri günden bu yana takım için her türlü çabayı sarf ettiklerini belirterek, “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana takıma katkı yapmak için uğraştık. İlk devreyi 20 puanla kapattık. İnşallah ikinci devreye çok daha iyi hazırlanacağız. 23 Ocak 2016 yılında kongreye gidiyoruz. Buradaki hedefimiz il ve il dışındaki Vanlılarla görüşüp takıma destek sunmalarını isteyeceğiz. Bunun için bir komisyon oluşturacağız. Bu takım Van’ın kendi takımıdır. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bunun için bizimde elimizde ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yine dediğim bu hem komisyon hem de biz herkesi ziyaret ederek kulübe destek isteyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam eden Eş Başkan Eşref Ukay, Van Büyükşehir Belediyespor’un sadece futbol takımı ile yetinmediğini kaydederek, “Amacımız bölge gençliğini Van Büyükşehir Belediyespor bünyesinde faaliyetlere devam etmesini sağlamak, sporu sevdirmek ve onları eğitmekti. Spor kültürü ve bilincini yetiştirmek, ayrıca müsabaka ve yarışmalar ile bu bilinci geliştirmekti. Faaliyet gösterdiğimiz çeşitli dallardaki alt yapılar 2. Lig Kadın Futbol takımı, 2. Lig Hentbol takımı, 3. Lig Voleybol takımı ve atletizm branşlarındaki başarı kulübümüzün ne derece önem verdiğini göstermektedir” şeklinde konuştu. 

HARMARCI: TAKIMIN SİYASETLE ALAKASI YOK
Daha sonra söz alan Kulüp Eş Başkanı Ayşan Harmancı takımın siyasetle hiçbir alakasının olmadığını anlatarak, “Biz Van Büyükşehir Belediyespor olarak siyasetle hiçbir alakamız yok ama maalesef kamuoyunu öyle bir algı oluşturuldu. Bu takım Van’ındır. Vanlıların bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Bunun için biz işadamlarımızla görüşerek destek isteyeceğiz” dedi.

Komisyonda görev yapacak olan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ise takımın iyi yerlere gelmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Van Büyükşehir Belediyespor bu memleketin takımıdır. Bunun için işadamlarımızın bu takıma maddi ve manevi katkı sunması gerekiyor. Bunun için biz önümüzdeki 40 günlük süreçte herkesi ziyaret ederek destek isteyeceğiz. Takıma destek sunmak isteyen işadamlarımız telefonla bize ulaşabilirler. Biz bu takımın geleceği için herkesin ayağına gitmeye razıyız. Onun için basınında bize yardımcı olması gerekiyor” diye konuştu.

Toplantı sonunda gazetecilerin soruları yanıtlandı.

Editör: Wan Haber