Fenerbahçe Kulübü, Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından futbol A takımı teknik direktörlüğüne getirdiği İsmail Kartal ile sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertli takımda dört yıldır antrenörlük görevi yapan Kartal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 1907 tribün salonunda düzenlenen törende, yeni görevi için sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ve Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi Hasan Hakkı Yılmaz'ın da katıldığı imza törenini, salonda çok sayıda yönetici de takip etti.

Kartal: "Bu göreve gelmek için çok çalıştım, çok sabrettim"

Kartal, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yöneticilerime bana bu görevi layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Bu göreve gelmek için çok uğraştım, çok çalıştım, çok sabrettim, çok bekledim. Bir değişiklik oldu. Profesyonel hayatta böyle değişiklikler, ayrılıklar olabiliyor. 18-19 yıldır antrenörlük yapıyorum. 7 takımda teknik direktörlük yaptım. Yerli ve yabancı hocaların yanında yardımcılık yaptım. 3 yıl Aykut hocayla, son bir yıldır da Ersun hocayla çok büyük başarılar yakaladık hep beraber. Fenerbahçeme çok daha büyük başarılar kazandırmak, hep beraber, inanarak, kenetlenerek yolumuza devam etmek için bu görevi kabul ettim."

Yıldırım: "İsmail Kartal teknik direktörlüğü hak etmiş bir spor adamıdır"

Başkan Aziz Yıldırım ise yaptığı konuşmada, İsmail Kartal'ı "camianın çocuğu" değerlendirmesiyle değil, bu görevi hak ettiği için teknik direktörlüğe getirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bir laf vardır hep söyleriz; 'camianın içinden, camianın çocuğu, camianın bilmem neyi' diye. Hayır. Sayın İsmail Kartal Fenerbahçe Spor Kulübü'nde teknik direktörlüğü hak etmiş bir spor adamıdır. Öyle bizim çocuğumuz şeyiyle bakmıyoruz bu işe. İki üç gündür beraber çalışma yaptık. Hem spor kulübü, hem Futbol A.Ş. yönetimleri bir araya gelip her türlü değerlendirmeyi yaptık. Sayın İsmail Kartal ile Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımını yürütmeye karar verdik."

Editör: Wan Haber