Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar Ligi 3. Grup’ta play-off'u garantileyen Büyükşehir Belediye Kadın Futbol Takımı ile Bölgesel Lig'den 3. Lig’e çıkan Büyükşehir Kadın Voleybol Takımı, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban'ı ziyaret etti. Ziyarete futbol ve voleybol takım oyuncuları, Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Sevgi Özdinç, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Eş Başkanı Ayşan Harmancı, Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Ramazan Bildirici, Voleybol Takımı antrenörleri Aynur Baykal Türkmenoğlu, Necip Arma ve Emrah Eter de katıldı.


İlk olarak voleybol takımı adına konuşan takım sözcüsü Sevda Yıldırım, eş başkanların kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, eş başkanları maçlarına davet etti.


Kadın Futbol Takımı oyuncusu Kadriye ise, hafta sonu oynadıkları maçı seyircinin desteği ile kazandıklarını belirterek, artık play-off'ta çıktıklarını söyledi. Yıl boyunca ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kadriye, "Bundan sonra artık sizden daha fazla destek bekliyoruz. Eş başkanlarımızı play-off maçlarımıza mutlaka bekliyoruz. Çünkü bizi ne kadar desteklerseniz bizler de o kadar iyi oynar ve kazanırız" diye konuştu.


Oyuncu ve antrenörleri dinleyen Eş Başkan Çoban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplumdaki bazı noktalara bakıldığında istenilen boyutta olmadığını belirterek, "Sonra bir grup çıkıyor, çabalıyor, emek veriyor ve bu seferde biz onu tam olarak görmüyoruz. Kadın istihdamına dönük kentimizde bir beklenti ve eleştiri var. Yine kadınların sosyal yaşama karışmasına, çeşitli aktivitelerde bulunmasına yönelik beklentilerimiz var. Sizler bu alanları zorlamış, bir adım atmışsınız. Sizi desteklememek körlük olur. Çünkü bu kadar güçlü bir potansiyel ortaya çıkıyor. Ailesel ve toplumsal zor şartlara rağmen siz bütün bu kaskları yıkıp geçiyorsunuz, yani önünüze örülmüş bu kaleleri genç kadınlar olarak yıkıp geçiyorsunuz. Size destek vermemek açıkçası körlük olur" dedi.

Editör: Wan Haber