Türkiye Judo Federasyonu Final ve Terfi Müsabakaları Sakarya'da bulunan Yenikent Camili Spor Kompleksi'nde gerçekleşti.
Türkiye Judo Federasyonu Final ve Terfi Müsabakaları'nda bayanlar ve erkekler grubunda lig şampiyonları da belli oldu. Galatasaray Bayan Judo Takımı nağmalup şampiyon odu.
Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray Judo Takımı Antrenörü Ercan Çakıroğlu, son etaba geldiklerini belirterek, "Finaller yapıyoruz Sakarya'da bulunuyoruz. Burada uzun yıllar sporcu olarak hizmet ettik. Şimdi de antrenör olarak takımımızı buraya getirdik. Galatasaray Judo Takımı erkeklerde 6 bayanlar da 9 puan önde girdi. Bu etap son etap bir aksilik olmazsa buradan nağmalup şampiyon olmak istiyoruz. Galatasaray takımı bu sene önemli başarılara imza attı 20 Ekim'de ev sahipliğini yaptığımız Avrupa Kulüpler Şampiyonasında Türkiye adına ilk defa Avrupa Süper Ligi'nde şampiyon oldu. İlk kez bir Türk kulübü böyle bir şampiyonluğa ulaştı ve şimdi de şampiyonlar liginde üçüncülüğü yakaladık. Aynı anda bayanlardan da aynı sonuçlar geldi. Dört kupa, dört madalya, iki altın, iki bronz madalyayla seneyi Avrupa'yı da madalyalarla kapattık. İnşallah bugünde buradan hayırlı bir sonuçla ayrılıp önümüzde ki yılların çalışmalarına başlayıp daha iyi yerlere gitmek için uğraşacağız" dedi.
Erkekler ligi müsabakalarının ardından başlayan Bayanlar Ligi müsabakalarında şampiyonluk için eşleşen Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasının galibi Galatasaray oldu. Trabzonspor karşısında zorlanmadan galibiyete uzanan Galatasaray Bayan Judo Takımı lig şampiyonu oldu.
(RKO-UU-BH-RFK-S)

07.12.2012 18:05:21 TSI

Editör: Wan Haber