Fenerbahçe-Borussia Mönchengladbach maçını izlemek için İstanbul'a gelen Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, eski yardımcısı İsmail Kartal'ın daveti üzerine Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ni ziyaret etti.
Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman ile sohbet eden, futbolcular ve Can Bartu Tesisleri personeliyle tanışan Löw'e, üzerinde ismi yazılı olan Fenerbahçe formaları hediye edildi. 1998-1999 Sezonu'nda, Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaparken yardımcılığını yürüten yardımcı antrenörlerden İsmail Kartal'ın daveti üzerine Can Bartu Tesisleri'ne gelen Joachim Löw, Fenerbahçe hakkında övgü dolu sözler söyledi.
İlk olarak Can Bartu Tesisleri'ni çok beğendiğini belirten Joachim Löw, "Her şeyden önce; maçtan önce hocalar bize vakit ayırdıkları için çok teşekkür ederim. Burada olmaktan çok memnuniyet duydum. Tesisleri biraz gezdim, son derece profesyonel, son derece güzel bir yer. Böyle bir tesise sahip olduğu için, futbolcuları için böyle bir tesis yarattığı için Fenerbahçe'yi tebrik etmek gerekiyor" dedi.
Fenerbahçe'nin çok iyi bir takım haline gelmesinin kendisini sevindirdiğini söyleyen Löw, "Ne yazık ki çok fazla Türkiye'ye gelip seyretme fırsatım olmadığı için, Fenerbahçe'yi çok yakından takip ettiğim söylenemez. Sadece uzaktan takip edebiliyorum. Ancak geçenlerde bir maçını izledim; Almanya'daki Borussia Mönchengladbach maçını. Çok hoşuma gitti. Fenerbahçe'nin bugünkü halinden çok memnun kaldım. Bana göre Fenerbahçe, süper bir takım olmuş. Bu, beni bayağı memnun etti. Zaten demin de bu konuyu hocayla konuştuk" ifadelerini kullandı.
Teknik adamlar araksı fikir alışverişine önem verdiğini belirten Löw, "Hocalar arasındaki bilgi alışverişi her zaman benim önem verdiğim bir şey. Hocaların birbirlerinden görebilecekleri, öğrenebilecekleri çok şeyler var. Ben buna çok önem veriyorum ve devamlı temas halinde olmaya çalışıyorum. Bunu da son zamanlarda gerçekleştirebiliyoruz" diye konuştu.

AYKUT KOCAMAN: "BİZE ŞEREF VERDİ"
Aykut Kocaman, Löw'in ziyaretiyle ilgili olarak, "Ben Sayın Löw'e çok teşekkür ederim. 14-15 yıl sonra Sayın Löw'ü tekrar burada görmek hepimiz adına, tüm Fenerbahçeliler adına çok sevindiriciydi. Bize şeref verdi, tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yardımcı Antrenör İsmail Kartal ise, "Yıllar sonra hocamızın Alman Milli Takımı'nı çalıştırması, bir dönem onunla birlikte çalıştığım için de ayrıca beni çok memnun ediyor. Onun başarılarını Türkiye'den izlemek bizleri gururlandırıyor. Sağ olsun, uzun bir aradan sonra bizi kırmadı ve bizi ziyaret etti. Zaman zaman söylediğimiz gibi, futbolun gelişimi hakkında da kendileriyle sürekli diyalog halindeyiz. Kendisinin tesislerimizi ziyaret edip Aykut Hocamızla tanışmasını çok istedim. Onun için de kendisine teşekkür ediyorum. Buraya geldiği için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
(BÇ-BÇ-S)

06.12.2012 17:16:45 TSI

Editör: Wan Haber