İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) çatısı altında bir araya gelen İzmir kulüp başkanları, İzmir'e yapılacak statlarla ilgili görüş birliğine varıp, el sıkıştı.
İzmir'e yapılacak statlarla ilgili yıllardır bir uzlaşma sağlanamazken, İzmir Gücü Spor Vakfı'nın "çözüm" çağrısıyla yaptığı toplantıda bir araya gelen başkanlar, tarihi kararlara imza attı. İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, Onursal Başkan Levent Ürkmez, Başkan Yardımcısı Selçuk Sert, yönetim kurulu üyeleri Ali Ergöçmez, Murat Ünlü ve Bahri Vreskala'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Altay adına Başkan Ömer Hızlıok, ile Basın Sözcüsü Ergül Gülbent, Altınordu adına Genel Müdür Murat Dizdar, Göztepe adına Başkan Vekili Sabri Sadıklar, İzmirspor adına Cemal Dönmez ve Karşıyaka adına da Başkan Cihan Büyükoral ve 2. Başkan Ali Erten katıldı. Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur'un mazeret bildirerek gelemediği organizasyonda Menemen Belediyespor'dan temsilci yer almadı.
Yaklaşık iki saat süren başkanlar zirvesinde İzmir'e yeni yapılacak statlar ve mevcut statlar ile kulüplerin tesisleşme ile ilgili yaşadıkları sorunlar en ince ayrıntılarına kadar masaya yatırılırken, ortaya çıkan tüm kararlarda oy birliği sağlandı. İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, toplantı sonucunda şu açıklamayı yaptı:
"İZVAK'ın misyonu birleştirici olmak ve sorunları çözüme kavuşturmaktır. Bu toplantıya katılan İzmirli kulüp başkanlarına çok teşekkür ediyorum. İzmir'e bakanlığın verdiği iki stat sözü üstünde tartışıldı ve hazır mevcut Örnekköy'de yapılacak olan 40 bin kişilik stadın, maliyetinin zeminden dolayı çok yüksek olacağı ve bu nedenle gecikme yaşanacağı gerekçesiyle şimdilik ihtiyaç olmadığı için yapılmaması tüm kulüp başkanlarınca oy birliğiyle karara bağlandı. Ancak o alan yine spor alanı olarak ilgili bakanlığın elinde bulunacak. İlerleyen yıllarda bir ihtiyaç duyulursa değerlendirmeye alınacak."

KSK'YE YENİ STAT
Örnekköy Projesi yerine Karşıyaka'nın Yalı'daki spor tesislerinde bulunan Karşıyaka Stadı'nın yerine KSK yönetiminin hazırladığı proje ışığında yeşil-kırmızılı kulübün tamamen kendisine ait 12 bin 500 kişilik bir stat yapılmasına ve öncelikli olarak inşaatına başlanmasına tüm başkanların oy birliğiyle karar verildi.

SARNIÇ BENİMSENDİ
İzmir'in güney aksına yapılacak stat için Sarnıç öncelikli olmak üzere Kaynaklar tarafında bulunan 9 Eylül Kampüsü yakınındaki şantiye alanına 12 bin 500 kişilik bir butik stat yapılması konusunda oy birliğiyle karar alındı. Bu stattan da Göztepe, Altınordu, İzmirspor gibi diğer İzmir kulüplerinin de yararlanması düşünüldü.

TARİHİ STATLARA REVİZE
Ayrıca Avrupa Kupası ile İzmir kulüplerinin oynayacağı büyük maçlar için Atatürk Stadı'nın yeniden elden geçirilmesi ve acilen modern bir tesis haline getirilmesi için görüş birliğine varıldı. Alsancak Stadı'nın mevcut statlar ve bu organizasyonlar yapılıncaya kadar uzun bir müddet daha kullanılacağı düşüncesiyle yıkılmadan bir an önce elden geçirilerek, zemin ve tribünlerinin yeniden modern bir şekilde revize edilmesi karara bağlandı.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ
İzmir adına çok güzel bir tablo yaşadık diyen Başkan Yemişçi, "Mevcut tesislerimizi koruyarak, kuzey ve güneye iki stat yapılması kararına tüm kulüp başkanları imzalarını koydular. Şimdi yapılacak ilk iş aldığımız kararları Valimiz Cahit Kıraç'a arz edeceğiz. Daha sonra Sayın Bakanımız Binali Yıldırım ile görüştükten sonra Spor Bakanımız Suat Kılıç'a İzmir kulüplerinin stat konusundaki son kararlarını ileteceğiz. İzmir için bu projelerin yapılmasını talep edeceğiz. Umuyorum ki onlar da daha önce verdikleri söze uyarak, bize olumlu cevap verecekler. bu toplantının İzmir futbolu için tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
İzmir kulüplerinin stat haricinde tesisleşmeyle ilgili bazı istekleri olduğunu da belirten Yemişçi, "Karşıyaka'nın Profesyonel Futbol Takımı için istediği kamp yeri, Göztepe'nin Urla tesisi, Altay'ın Gaziemir ve Pancar'daki tesisi, Buca Arena'nın Bucaspor'a devri, İzmirspor'un EXPO alanı içinde kalan arazisi, Altınordu'nun tesis ve stat yapmak için istediği arazi gibi sorunlar da stat konusu Ankara'da çözüme kavuştuktan sonra hemen gündeme gelecek ve İZVAK olarak bu konuların takipçisi olacağız" diye konuştu.
(EA-EYB-S)

12.02.2013 17:58:56 TSI

Editör: Wan Haber