Rıdvan CAN

Bölgesel Amatör Lig (BAL) ligi 2’nci Grup’ta mücadele eden temsilcimiz İpekyoluspor sinirlerine ve maça hakim olamayınca ligin güçlü ekiplerinden Cizrespor’a evinde farklı yenildi.  

Karşılamaya hızlı ve atak başlayan konuk ekip Cizrespora  karşılaşmanın gol perdesi 15’nci dakikada açtı.. Cizrespor maçın 15. 25.40. 57 ve 87’nci dakikalarında bulduğu gollerle İpekyoluspor’u 5-0 gibi farklı mağlup etmeyi başardı.

İlk yarıda rakibine yaptığı sert müdahale nedeniyle maçın hakemi tarafından Cizre sporlu Ögün Özcan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kalan dakikaları 10 kişi tamamlayan Cizrespor ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

 İkinci yarının hemen başlarında İpekyoluspor’un kaptanı M.Ali Gülmez, devre arasında soyunma odasına giderken, rakip futbolcuya sözlü sataşmada bulununca maçın hakemi tarafından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. İki takım ikinci yarıya birer eksikle başladı.  İlk  45 dakikada oyun ve skor üstünlüğünü elinde tutan Cizrespor ikinci yarda da etkiliydi. Cizrespor 4’ncü golün ardından saha karıştı ve bu kez İpekyolspor’un kalecisi rakip futbolcuya tekme atınca kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kalan dakikalarda İpekyoluspor 9 kişi ile mücadele etmek etti. Maçın  87’nci dakikasında 5’nci golü bulan Cizrespor İpekyoluspor’u kendi evinde farklı yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir üç puan daha hanesine yazdırdı.

 

Oldukça zevkli başlayan bir karşılaşmada istenmeyen küçük çaplı olaylar oldu. İpekyolu maça yüksek  stres altında başlayınca arzuladığı oyunu sahaya yansıtamadı. İpekyolu n 3 puan kırımız kart ile ağır bir yenilgi alarak sahadan ayrıldı.  Konuk takım Cizrespor devre arası güvenlik nedeniyle soyunma odasına gidemedi. Polis ekipleri İpekyoluspor’lu oyuncuları soyunma odalarına göndererek olayı sakinleştirmeye çalıştı.

 

STAT: AtatürkŞehir

GOLLER: Dk.15 Ogün, Dk.25. Mustafa, Dk.40 Mossa, Dk 57. Sercan, Dk.87 Erdal, Cizrespor)

KIRMIZI KART: Ogün Özcan, ( Cizrespor) M.Ali Gülmez ve kaleci Selim, ( İpekyoluspor)

Editör: Wan Haber