Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, ağır bir darbe daha aldı. Dün deplasmanda Sakaryaspor ile karşılaşan Van Büyükşehir Belediyespor, rakibine 6-2 gibi farklı bir skorla mağlup oldu.

Haber: Rıdvan Can / Hacı Yılmaz

İkinci devrede ilk 5 maçını kazanan, daha sonra içerde ve dışarıda oynadığı hemen hemen bütün maçları kaybeden ve beraberlikle sonuçlandıran Van Büyükşehir Belediyespor ligin 31. Haftasında karşılaştığı Sakaryaspor’a da 6-2 gibi net bir skorla yenildi.

İlk yarıda Sakaryaspor’un golleri 3, 9, 11, 16, 41’nci dakikalarda gelirken Van Büyükşehir’in golleri ise 25 ve 39’unda dakikalarda geldi. İkinci yarıda Sakaryaspor’un tek golü 60’ncı dakikada geldi.

Sakarya Atatürk Stadyumunda saat 14:30’da seyircisiz oynanan karşılaşmayı Mesut Çarık, Barış Önal, Nurettin Taşkesen ve Fatih Pazı yönetti. Maç Kanal 54 tarafından tüm taraftarlara canlı olarak aktarıldı.

Van Büyükşehir Belediyespor Tarık Taşgün Teknik sorumluluğunda sahaya: Serkan, Yakup, Murat Yıldırım, Halil İbrahim, Medeni, Ali, Emrah, Sercan, Osman, Murat Berge ve Serdar Karaduman onbiri ile çıktı.

Sakaryaspor ise Osman Özdemir Teknik sorumluluğunda sahaya: Yavuz, İbrahim, Muhammet, Burak, Özgür, Alaattin, Aykut, Levent, Ahmet Buğrahan, Abdülkadir ve Gökhan onbiri ile çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarı Van Büyükşehir Belediyespor’un vuruşu ile başladı.

3. dakikada Sakarysapor 1-0 öne geçmeyi başardı. Muhammet’in pasıyla cezaalanı yayı üzerinde topla buluşan Özgür topu kaleci Serkan’ın sağından ağlarla buluşturdu ve takımı 1-0 öne geçirmeyi başardı.

9. dakikada Sakaryaspor 2-0 öne geçti. Sol tarafta kazanılan serbest vuruşu Levent kullandı. Yapılan güzel ortaya ön direkte iyi yükselen Abdülkadır topu ağlara gönderdi ve takımı 2-0 öne geçmeyi başardı.

11. dakikada Sakaryaspor 3-0 öne geçmeyi başardı. Sağ kanatta topla buluşan Abdülkadir topu cezalanı içine kadar getirdi ve topu cezaalanı içine kesti. Cezaalanı içinde topa ters bir vuruş yapan Osman Yıldırgan topu kendi ağlarına gönderdi ve Sakaryaspor 3-0 öne geçti.

16. dakikada Sakaryaspor 4-0 öne geçmeyi başardı. Sol kanatta topla buluşan Alaattin topu arka direğe kesti. Arka direkte topla buluşan Levent topu ağlarla buluşturdu ve takımının 4’ncü golü kaydetti.

25. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor durumu 4-1 yaptı. Sağ kanatta topla buluşan Murat Berge topu içeri kesti. İçerde topla buluşan Emrah Tacir topu kaleci Yavuz’un solundan ağlarla buluşturdu durumu 4-1 yapmayı başardı.

27. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor bir kez daha yüklendi. Cezaalanı içinde karan bolde kalan topa Emrah Tacir sert ve düzgün vurdu. Top kaleci Yavuz’da kaldı.

39. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 2. Golünü buldu. Cezalanı içinde topla buluşan Serdar Karaduman kaleciyi de çalımlayarak topu boş kaleye bıraktı ve durumu 4-2 yapmayı başardı.

41. dakikada Sakaryaspor durumu 5-2 yapmayı başardı. Levent’in ortasına iyi yükselen Abdülkadir topu kaleci Serkan’ın bakışları arasında ağlarla buluşturdu ve takımını 5-2 öne geçirdi.

45. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Yakup, Sakaryaspor’da ise Abdülkadir ve Özgür sarı kart gördü.

İlkyarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Sakaryaspor soyunma odasına 5-2 önde gitmeyi başardı.

İkinci yarınını hemen başında Van Büyükşehir Belediyespor’da ilk yarıda 5 gol yiyen kaleci Serkan yerini Ayhan’a bıraktı.

İkinci yarıya Sakaryaspor başladı.

48. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Sercan Özdem sarı kar gördü.

57. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Sercan Özdam yerini Nesip Özel’e bıraktı.

60. dakikada Sakaryaspor durumu 6-2 yaptı. Gökhan’ın pasıyla içerde topla buluşan Ahmet Buğrahan topu kaleci Ayhan’ın altından topu ağlara gönderdi ve takımını 6-2 öne geçirmeyi başardı.

61. dakikada Sakaryaspor’da 6’ncı golün sahibi Ahmet Buğrahan yerini Mert Sarı’ya bıraktı.

67. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali Kurt’un uzaktan sert şutu üstten auta çıktı.

74. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Serdar Karaduman yerini Ozan Hançer’e bıraktı.

75. dakikada Sakaryaspor’da Gökhan Yazıcı yerini eski Van Büyükşehir Belediyespor’lu Umut Pusat’a bıraktı.

80. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ozan Hançer sarı kart gördü.

82. dakikada Sakaryaspor’da Levent Demiray yerin Burak Göksel’e bıraktı.

83. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir pozisyon harcadı. Cezaalanı içinde topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Emrah Tacir net pozisyonda topu dışarı attı.

86. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Emrah Tacir net bir pozisyon daha harcadı. Tekrar kaleciyle karşı karşıya kalan Emrah Tacir net pozisyonda topu dışarı attı.

88. dakikada Sakaryaspor’da İbrahim Kıymaz sarı kart gördü.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor Sakaryaspor’da 6-2 gibi net bir skorla mağlup oldu. 

Editör: Wan Haber