Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, teknik direktör konusunda kumar oynamayacaklarını, teknik direktör konusunun birkaç güne netleşeceğini söyledi. Yazıcı, Sağlam'ın istifasından önce kafasında bırakma düşüncesi olduğunu kaydederken, "Ancak artık hayatta bırakmam. Bursaspor'u bu halde bırakmam" dedi.
İbrahim Yazıcı, AS TV'de yayınlanan Markaj programında önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, "Ersel Uzgur'u ben getirdim, Sağlam'ı ben getirdim. Bursaspor hedefi olan bir takım. Bir maç iyi olabilir. Hemen böyle bir şeye bağlanmak doğru bir hareket değil. Birçok temas var. Yapalım. Kötü giderse ne olacak. Bizim kumar oynama şansımız var mı. Bu sene Avrupa Kupaları'nı hala istemiyor muyuz? Ben hepsini değerlendiriyorum. Ersel de çıkabilir mi. Müsaade edin de bir kaç gün içinde her şey meydana çıkar. Bugüne kadar alınan verilen neyse neticede teknik olarak söylüyorum. Futbolcu konusuna karışmadım. Müsaade edin de ben yapayım işimi" dedi.

"İSİM KONUSUNDA KONUŞMAM"
Ben isim konusunda konuşmam. İsim sormayın" diyen yazıcı, "Hepsi olabilir. Hiç biri olmayabilir. Bir isim verirsem doğru iş yapmam. Anlaşacağım. Bu işleri son derecede gizli yapmam lazım. Ben basının görevine karışmam. Bunları paylaşmamak doğrudur. Bakın bunlar bazı transferlerde de oldu. O transferlerde eğer o isimler geçmeseydi, spor kamuoyu beklemede olacaktı. Hiç isim geçmeyecekti. İsim geçtiği zaman, bir lira vereceksem bir buçuğa ikiye çıkıyor. Otomatikman fiyatını çıkarıyorlar. Maalesef haber kaynakları Bursa'da maşallahları var. Herkesin bir kaynağı var. Olur olmaz yazıyorlar. Olmuyor olmadığı zaman farklı şeyler oluyor. Ben Bursaspor açısından söylenmemesi yönünden görüşüm var. Haber kaynağını ben başkan olarak veremem. A.Ş. olsaydık borsaya bildirirdik" şeklinde konuştu.

"KARARIMIZ BURSASPOR HAYRINA OLACAK"
"Karabük maçında Ersel Hoca mı olacak" sorusuna Yazıcı, "Olmayabilir. Olabilir. Bir günde değişir. Ama Ersel Hoca'yı bizim yerimize başkası Ersel hocayı oraya çıkartmaya cesaret bile edemez. Sağlam kulübeye çıkardı mı. Onu oraya çıkaran da biziz. O cesareti gösteren de biziz. Bütün spor kamuoyu bize güvensin inansın. Bu adam doğruyu yapar, kararımız Bursaspor'un hayrına olacak. Parasal konuda herkesten daha fazla koruyan kollayan birisiyim. Ben Bursaspor'un hayrına olacak şeyleri yapmak istiyorum" cevabını verdi.

MENAJER KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ
"Menajer konusunda bir tasarruf, arayış var mı" sorusuna Yazıcı, şu cevabı verdi: "Adil Cenkçiler'in niye ayrıldığını hala öğrenmiş değilim. Daha önce de gitti geri geldi. Neden gittiğini bilmiyoruz. Yerini dolduracağız. Bursaspor'a kimin faydası daha fazla ona bakıyorum. Beni arıyorlar, bu benim kardeşim. Bu benim akrabam. Bu şekilde olmaz. Biz amatör kulüp değiliz. En iyisi neyse, bu iş kime layıksa onu alacağız."

"BIRAKACAKTIM AMA BIRAKMIYORUM"
Krizi kendisinin çıkarmadığını kaydeden Yazıcı, "Bunu yaşatan kişi ben değilim. Ben Ertuğrul Sağlam'ın istifasından, böyle hareket edeceğinden, onunla konuşmalarımızdan. Başkanım sen bıraktığın an ben bırakırım lafları vardı. Kendi kafamda bırakacağım vardı. Bırakmıyorum. Ben Bursaspor'u öyle sokağa atamam. Benim böyle bir hakkım yok. Ne gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyorum. Bir kesim, bu krizi ben yaptım. Yönetim istifa diyorlar. Krizden nemalanmak isteyen kişilerin niye istifa dediğini anlamak istemiyorum" diye konuştu.

"KULÜBÜN MENFAATLERİNDE KONUŞURUM"
Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana sual sorulduğunda kaçan birisi değilim. Ben çok konuşmayı değil, iş yapmayı seven adamım. Tabelaya bakarım. Tribünlere oynamayan bir tarzım var. Bu hep öyleydi. Bursaspor'da 11 sene başkanlığım var. Dün çok konuşuyordum. Bugün mü az konuşuyorum. Hayır, İbrahim Yazıcı bu. Ben kulübün menfaatine olacak her şeyde varım. Kulübün menfaatlerinde konuşmuyorsa orada bir durun. Kulübün menfaatlerinde nereye giderse gitsin İbrahim Yazıcı esas adam gibi duruyor mu, kulübün menfaatlerini koruyor mu. Ona bakın. Ben hepsinde varım".

"TARAFTARIN TÜM SORULARINA CEVAP VERDİM"
Galatasaray maçı öncesi basınla taraftar temsilcileriyle bir araya geldiğini hatırlatan Yazıcı, "Taraftarlar niye daha erken olmadı dediler. Hepsini dinledim. Hepsine gerekli cevapları verdim. O zaman olay farklı yöne gitti. Ben doyurucu bilgiler vermesem, kulaktan dolma bilgilerle değil. Doğruları anlattım. O kadar aklınızdan geçmeyen sorular soruldu ki, hepsine açıklık getirdik. Bunu da zaman zaman yapmakta fayda olduğunu anladım. Çok sayıda taraftar derneği var. Bunları bir araya getirmenin doğru bir hareket olduğunu anladım. 'Niye yapmadın?' diye sordular. Daha önce yapılmamış. Bursaspor çok büyük bir kulüp oldu. Ama arzulanan yerde değildi. Bu kulüp zirvede olması lazım. Artık ben de hakikaten sıkıldım. Anılarımı yazsam çok satar diye düşünüyorum. Bursaspor benden sonra zirvede olsun. Benden sonra zevkle maç seyrederim. O zaman daha çok gelirim. Şimdi sorumluluklarım daha fazla" şeklinde konuştu

"BIRAKIRKEN ANLI ŞANLI BIRAKMAK İSTERİM"
Yazıcı, Sağlam'a veda gecesinde "Darısı sözlerinin" hatırlatılması üzerine, "Tabii ki darısı başıma. Ben hakikaten yoruldum. Ertuğrul Sağlam istifa edip de ben arkasından kulübü bu şekilde bırakamazdım. Yazıcı da bırakır. Hiç kimsenin olmadığı kadar emeğim var. Bırakırken de anlı şanlı bırakmak isterim. Bana yakışan odur. Sahipsiz kalmaz. Sahipsiz kalmamanın ne demek olduğunu bilirsiniz. Kongre tarihi belli olduğu vakit başkan bile belli olsun. İttifak edilsin. İki liste çarpışsın. Başkalarına müsaade edilmesin. Bursaspor kaosa sürüklenmesin" şeklinde konuştu.

61 TRİLYON BORÇ İDDİASI
Yazıcı, maliyeye 61 milyon liralık borç iddiasıyla ilgili, "Asıl bunu diyen adam çıkıp açıklayacak. Mali genel kurul yakında. Gel mali kurulda neyimiz var neyimiz yok gör. Maliyede uzlaşmalarım olabilir. Bırakın bu işleri. Bu kadar borç var. Bunlar Bursaspor'un menfaatine mi? Kim dediyse, kimin ağzından çıktıysa, bunda Bursaspor sevgisinin S harfi bile olamaz" açıklamasında bulundu
Yazıcı, Bursaspor'un kentten almak istediği yardımın yüzde 90'ını alamadığını sözlerine ekledi.
(İHS-MFS-MFS-S)

04.02.2013 21:54:24 TSI

Editör: Wan Haber