Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, ligin beşinci haftasında kendi evinde ligde hiç puanı bulunmayan Çine Madranspor’a evinde boyun eğdi. Kendi sahasında rezalet bir performans sergilen Van Büyükşehir Belediyespor önemli 2 puan kaybetti. 'Yeter sabrımız kalmadı' diyen taraftarlar, Vanspor teknik direktörü Tarık Daşgün'e tepki gösterdi. 

Son haftalarda kaybettiği puanlarla taraftarına büyük üzüntü yaşatan Van Büyükşehir Belediyespor aradığı çıkışı bir türlü yakalayamadı. Van Büyükşehir Belediyespor yakaladığı önemli pozisyonları golle sonuçlandıramayınca evinde Çine Madranspor ile 0-0 berabere kalarak önemli 2 puanı kaybetti.

Van Büyükşehir Belediyespor hafta içi ise Ziraat Türkiye Kupası 1. tur müsabakasında deplasmanda karşılaştığı Iğdır Arasspor'a 1-0 yenilerek ilk maçta kupaya erken veda etmişti.

Van Büyükşehir Belediyespor Tarık Daşgün Teknik sorumluluğunda sahaya; Selçuk Aslan, Salih Tunar, Furkan Işıkdemir, Ali Kurt, Ömer Yıldız, Murat Berge, Abdullah Temircan, Muammer Erdoğdu, Medeni Bingöl, Rıdvan Okuş ve Orhan Pala onbiri ile çıktı.

Çine Madranspor ise Erdoğan Özalp Teknik sorumluluğunda sahaya; Halim Altaş, Yunus Can Bozkır, Furkan Taşdemir, Arif Cılak, Hüseyin Çiray, Onur Kıntaş, Mustafa Kara, Gökhan Aydıngül, Muhittin Bozkurt, Mustafa Acar ve Semih Atıl onbiri ile çıktı.

Mehmet Şükrü Közcü, Ertan Başdağ, Barış Çiçeksoyu ve Okan Gültekin hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 15.00’te Van Atatürk Şehir stadında başladı.

vanspo.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın ilk yarısı Van Büyükşehir Belediyespor’un vuruşu ile başladı.

3. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir atak yakaladı. Fakat Ali Kurt’un vuruşunda top kaleci Halim’de kaldı.

5. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’un atağında iki oyuncuyu çalımlayarak ceza alanı içine giren Ömer Yıldız kendini yerdi buldu. Hakem devam kararı verdi.

8. dakikada Çine Madranspor Arif Çalık rakibine yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü.

13. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Medeni Bingöl sarı kart gördü.

18. dakikada Çine Madranspor gole çok yaklaştı. Mustafa Kara’nın derin pasında ceza alanı içinde topla buluşan Gökhan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.

23. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Topla buluşan Medeni Bingöl sağ kanatta topu ön direğe kesti. Ömer Yıldız uygun pozisyonda topu dokunamadı.

31. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole bir kez daha yaklaştı. Derin pasta topla buluşan Ömer Yıldız uygun pozisyonda ağır davranınca savunma arayı girerek topu uzaklaştırdı.

38. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole bir kez daha yaklaştı. Sağ kanatta kullanılan serbest vuruşta Murat Berge topu içeri kesti. Topa iyi yükselenen Medeni’nin vuruşunda kale Halim topu iki hamlede kontrol etti.

40. dakikada Çine Madranspor’da Furkan Taşdemir sarı kart gördü.

45. dakikada Çine Madranspor’da sakatlanan Furkan Taşdemir yerini Emre Doğan’a bıraktı.

İlkyarıda başka önemli pozisyon olmayınca her iki takımda soyunması odasına 0-0 beraberlikle gitti.

İkinci yarının hemen başında Çine Madranspor’da Semih yerini Oğuz’a bıraktı.

İkinci yarı Çine Madranspor’un vuruşu ile başladı.

54. dakikada Çine Madranspor’da Muhittin Bozkurt sarı kart gördü.

61. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da topla buluşan Orhan Pala’nın vuruşu yandan auta çıktı.

64. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Rıdvan Okuş’un ceza alanı dışından sert şutu az farkla yandan auta çıktı.

66. dakikada Çine Madranspor gole çok yaklaştı. Arif Cılak yaklaşık olarak 30 metreden sert ve düzgün vurdu. Kaleci Selçuk topu son anda kontrol etti.

73. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Orhan Pala yerini Uğur Yağmakan’a bıraktı.

82. dakikada Çine Madranspor’da Hüseyin Çiray sarı kart gördü.

87. dakikada Çine Madranspor’da Hüseyin Çiray yerini Osman Doğru’ya bırakırken, Van Büyükşehir Belediyespor’da ise Ali Kurt yerini Baran Basut’a bıraktı.

90. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Furkan Işıkdemir yerini Adem Maral’ı bıraktı.

90+1 dakikada Çine Madranspor’da Emre Doğan sarı kart gördü.

Uzatma dakikalarında Van Büyükşehir Belediyespor yakaladığı net pozisyonlardan faydalanamayınca evinde önemli 2 puan kaybetti. 

(Haber, Rıdvan Can-Hacı Yılmaz'dan alıntılanmıştır. WanHaber.com tarafından düzenlemiştir.)

Editör: Wan Haber