Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, 378 gündür deplasmanda galip gelememelerini değerlendirirken, "Önümüzde Galatasaray deplasmanı var. Kim bilir belki onu kazanırız. Deplasmanda bu kadar uzun süre galip gelememek benim hayatımdaki ilk rekorum" dedi.
Orduspor, Kayserispor maçının ardından Vali Kemal Yazıcıoğlu Orduspor Tesisleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarına başladı. Antrenmana sağlık kontrolünde olan Garcia ve Stancu katılmazken, sakatlığı bulunan Hasan Kabze ve Yiğit Gökoğlan takımdan ayrı çalıştı. Antrenman yoğun yağmur altında başlarken, Kayserispor karşılaşmasından forma giyen futbolcular takımdan ayrı top çalışması yaparken, diğer futbolcular A2 takımı ile maç yaptı.
Antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, Orduspor'un Kayserispor deplasmanında ortaya koyduğu futboldan memnun kalmadığını ama kötü oyun ile alınan bir puanın çok önemli olduğunu söyledi. Cuper yaptığı açıklamada, "Takım Kayseri'de kötü oynadı. Aslında bakarsanız takımın oyunundan memnun değilim. İlk yarıda bakıldığında birkaç dakika Kayserispor'a baskı kurabildik fakat genel olarak memnun değilim. Bir yorgunluk vardı takımın üzerinde bununda farkındayım. Alınan bir puan güzel, çünkü deplasmanda kötü oynanan bir karşılaşmadan puan aldık. Bu puan ilerde bize yardımı olacaktır. Bir puan boş dönmekten iyidir. Takıma pozitif anlamda etkisi oldu. Önümüzdeki maça bakacağız bunu unutmamız lazım. Kötü oynayıp puan almak iyidir" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hakkında hedeflerinin üç puan almak olduğunun altını çizen Cuper, "Önümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı var. Bizim için her maç çok önemlidir. Evimizde oynuyoruz. Antrenmanlarda üç puan için çalışıyoruz. Birazda takımın yorgunluğunu atlattırırsak, kendi evimizde İBB'yi mağlup edersek, bizim için çok iyi olacaktır" şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun, Orduspor'un 378 gündür deplasmanda galip gelememesinin hatırlatılması üzerine Cuper, şöyle konuştu:
"Deplasmanda bu kadar uzun süre galip gelememek benim hayatımdaki ilk rekorum. Aslında olayı bu kadar dramatize etmemek gerekiyor. Çünkü bakarsanız bazı deplasman maçlarında iyi oynadık, iyi paslar yaptık, iyi ataklar yaptık ama yine galip gelemedik. Bazen kötü oynadık ama puan çıkarttık. Bazı takımlar vardır içerde kazanır. Önümüzde Galatasaray deplasmanı var. Kim bilir belki onu kazanırız. Yoğun bir şekilde dışarıda yenemiyoruz, içerde galibiz diye bakmamak lazım. Çünkü futbolda ofansif anlamda bir şey yoktur. Futbol bir bütündür. Deplasmana gittiğinizde beş tane forvet koyamazsınız. Çünkü takım bir bütündür. Sağ bekinizi, sol bekinizi orta sahanızı güvene almanız gerekiyor. O yüzden kendinize güven vermelisiniz ki en azından puan alabilesiniz. Beş tane forvet koyayım deplasmandan galip geleyim diye bir şey yoktur. Futbol bu şekilde oynanır. Bir bütün olarak oynanır. Ama Galatasaray deplasmanından galip gelebiliriz."
(RCP-SLH-BH-S)

12.02.2013 13:12:12 TSI

Editör: Wan Haber