Spor Toto Süper Lig'de heyecan dolu sezon bugün akşam oynanacak karşılaşmalarla son bulacak. Pandeminin gölgesinde zorlu bir sezona çıkan takımlar emeklerinin karşılığını almak için bugün son kez sahaya çıkacak.

Ligde şampiyonluk yarışı son haftaya taşınırken Galatasaray ile aynı puana sahip Beşiktaş, averaj avantajına sahip. Kara Kartallar'ın Sarı kımızılılar karşısında 2 gollük averaj fazlası görülüyor.

Bugün Göztepe ile kozlarını paylaşacak olan Beşiktaş kazanmanın yanı sıra olabildiğince fazla gol atarak rakibi Galatasaray karşısında şampiyonluğu göğüslemek istiyor. Galatasaray ise Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşacak. Yine Galatasaray'da 3 puan almanıın yanı sıra Beşiktaş'ın attığı golden 3 fazla gol atmak zorunda. Rakiplerine göre dezavantajlı konumda bulunan Fenerbahçe ise Kayserispor'u yenerek iki rakibnin de kaybetmesini bekleyecek. Kayserispor'un ise ligden düşmeme adına kesinlikle maçtan puan çıkarması gerekiyor. Karşılaşmalar 20:30'da başlayacak. 

Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? En son ne zaman ve hangi yılda şampiyon oldu?

GALATASARAY EN SON NE ZAMAN VE HANGİ YIL ŞAMPİYON OLDU?

Türkiye'de Süper Ligin tarihi 1959 yılına dayanıyor. Sarı Kırmızılılar son olarak 2018 2019 sezonunun sonunda şampiyonluğa ulaşmıştı. O dönemde şu an olduğu gibi takımın başında Fatih Terim bulunuyordu. Galatasaray süper ligde 4 yıldızla en çok yıldıza sahip olan kulüp. Süper Ligde yıldızlar 5 yıllık şampiyonluklara veriliyor. 

GALATASARAY'IN KAÇ ŞAMPİYONLUĞU VAR?

Galatasaray'ın şu ana kadar 2 şampiyonluğu bulunuyor. Sarı kırmızılılar 3 şampiyonluk daha elde etmesi durumunda beşinci yıldızı göğsüne takacak. Galatasaray bugün şampiyonluğu yeniden göğüslemesi halinde 23. şampiyonluğunu elde edecek. Galatasaray'a en yakın şampiyonluk 19 kupa ile Fenerbahçe'de var. 

Editör: Wan Haber